Nový Zaklínač je největším letošním propadákem Netflixu. Ještě že už nebude pokračovat

Foto: Susie Allnutt/Netflix

Na První svátek vánoční si Netflix přichystal dárek pro fanoušky Zaklínače, když vydal spin-off seriál Zaklínač: Pokrevní pouto (The Witcher: Blood Origin) v hlavní roli s čínskou herečkou Michelle Yeoh. Je to ale velké zklamání!

Geralt z Rivie je středobodem vesmíru Zaklínače v knihách, videohrách i seriálech Netflixu. V mytologii se mísí pokrevní linie, magie, krveprolití a války s úskočnými zápletkami, které vyžadují držet krok s hlavním hrdinou. Záhady a otázky se neustále vznášejí v mlze a tak Netflix přišel se spin-off seriálem Zaklínač: Pokrevní pouto, který odpovídá alespoň na jednu z nich: Jak vznikl první zaklínač?

Seriál skládající se ze čtyř epizod je na Netflixu dostupný od 25. prosince. Jak bylo slíbeno, diváci se setkávají s hrdiny, kteří položili základy pro zabijáky monster, které známe, spolu s příběhy dalších zápletek v původní sérii. Pokrevní pouto se odehrává více než tisíc let před událostmi Zaklínače a zkoumá stvoření prvního zaklínače spolu s událostmi, které vedly ke konjunkci sfér. Je tu zastřešující proroctví a pestrá parta sedmi vyvolených, kteří se musí spojit pro dosažení společného cíle.

Pokrevní pouto je zklamáním

K novému seriálu se upínalo mnoho nadějí fanoušků Zaklínače, ale zdá se, že je z toho spíše zklamání.  Přes pěknou výpravu a perfektní akce v čele s mistryní kung-fu Michelle Yeoh, není příběh dle většiny recenzí příliš zajímavý. Kritici si stěžují také na velké množství postav, které ale příliš během seriálu nevyvíjejí.

Z naděje jménem Zaklínač: Pokrevní pouto se nakonec v očích diváků stal brak, který se sice díky zvědavosti diváků na Netflixu vyšplhal ihned po vydání do desítky nejsledovanějších titulů, kde se drží už několik dní na prvním místě v mnoha zemích, ale například na ČSFD ho lidé hodnotí 35 %, což je tedy opravdu pekelně málo. Jedna nebo dvě hvězdičky nejsou žádnou výjimkou. A hojně se zde vyskytuje i hodnocení „odpad!“.

Foto: Lilja Jonsdottir/Netflix

„Nula napětí, lol záporáci, a předlohu to samozřejmě nevidělo ani z vlaku,“ zní v jedné z recenzí na ČSFD. „Když jsem to viděl, tak se nedivím že Cavill skončil. Stačil mi jeden díl, zbytek jsem přetáčel, abych viděl, jak vznikl první zaklínač. Ještě že to nenatáhli. To je jediný plus,“ komentuje zase fanoušek Zaklínače v české facebookové skupině Netflix tipy CZ/SK.

Slabé skóre má Pokrevní pouto také na Tomatometeru na Rotten Tomatoes, kde si seriál vysloužil 38% hodnocení. Většina kritiků zasypala sérii špatnými recenzemi. Ještě horší je, že skóre publika je mnohem nižší, propastných 8 %. Podle Forbesu jde o nejhorší divácké skóre pro Netflix Original.

„V roce plném skvělých fantasy – mezi nimi Dům draka a Prsteny moci – to nakonec patří ke dnu,“ hodnotí Bradley Russell z Total Filmu.

Jelikož seriál sklízí většinou hlavně kritiku, je pro něj dobře, že jde o limitovanou sérii bez plánu dalšího pokračování.

Zdroje: Seriál, ČSFD, Netflix, Forbes, Rotten Tomatoes, Total Film

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.