Nejlepší seriály roku 2022 podle redakce Netflixeru

Foto: Netflix

Rok 2022 je pomalu u konce a my jsme se rozhodli, že se s vámi podělíme o naše tipy na seriály, které nás během letošního roku nejvíce zaujaly. Pojďte se s námi ponořit do toho nejlepšího, co Netflix divákům nabídl.

1899

Tip šéfredaktorky Marty

Víme, že to není seriál, který padne do noty každému, ale jako tip ho sem rozhodně dát musíme, protože je to opravdu povedený kousek. Jde o seriál, u kterého je nutností držet pozornost, jinak se brzy můžete snadno ztratit a přestat chápat souvislosti. Pokud se vám líbili Ztraceni nebo Dark, od stejných tvůrců jako 1899, tak si ho rozhodně pusťte. Více jsme o něm psali zde.

Foto: Netflix

Wednesday

Tip šéfredaktorky Marty

Tenhle seriál a hit posledních týdnů rozhodně nemůže chybět v našem žebříčku. Jde o počin Tima Burtona, který vypráví o jedné člence podivínské a nechvalně známé rodinky Addamsových. Wednesday přichází na školu plnou dalších podivínů, kde začne přicházet na kloub záhadě, která trýzní místní městečko. Napínavý a skvěle natočený seriál s úžasnou Jennou Ortegou v hlavní roli to nandavá ve sledovanosti i Stranger Things. Více si o něm můžete přečíst zde.

Foto: Netflix

Sandman

Tip šéfredaktorky Marty

Fantasy, které vypráví o pánu snění Sandmanovi, který se po více jak sto letech osvobodí ze zajetí a musí napravit všechny chyby, které za dobu své existence udělal. Bloudí mezi světy, bloudí časem a bojuje proti nejrůznějším protivníkům. Seriál se poměrně drží svého slavného komiksového základu, má skvělý poutavý děj a člověk se od něj nemůže odtrhnout. Pokud máte rádi fantasy a nadpřirozeno, je tohle přesně pro vás. Skvěle natočený seriál se zajímavými charaktery. Z každého dílu plyne malé ponaučení. Více si můžete o seriálu přečíst zde.

Foto: Netflix

Srdcerváči

Tip redaktorky Evy P.

Jeden z nejpopulárnějších počinů tohoto roku, který fanouškům Netflixu netřeba představovat. Seriál Heartstopper natočený podle komiksové předlohy překvapil svým milým zpracováním prakticky obyčejného příběhu z dospívání. Srdcerváči potěšili publikum pozitivním zpracováním témat ze života nejen LGBT+ teenagerů ve změti trendujících show, které se točí kolem drog, sexu nebo vyhrocených dramat. I přesto, že nejste třeba „cílovka”, je seriál velmi milou a sympatickou jednohubkou. Je naivní? Ano. Přeslazený? Ano. Pustím si ho znovu? Ano. Více o seriálu jsme psali zde.

Foto: Netflix

Stranger Things 4. série

Tip redaktorky Terezy

Letošní rok byl pro fanoušky Stranger Things zajímavý… a také náročný. Po tříleté pauze se obdivovatelé tohoto oblíbeného seriálu vrátili do městečka Hawkins, aby čelili dalším hrůzám, které si na jejich oblíbené postavy zlo z Upside Down připravilo.

Čtvrtá série přinesla nejen zbrusu nové (a všemi milované) monstrum, ale i další ikonické charaktery, spoustu smíchu, přátelství a útrap dospívání.
Bratři Dufferovi ovšem rádi šokují, a tak co divákům dali, to si také ihned vzali nazpět. Šrámy na duši tak po tomto létě nemá pouze známá seriálová parta, ale také každý, kdo si na Stranger Things našel i tentokrát čas.

Čtěte také: Čtvrtá řada Stranger Things je inspirovaná děsivým příběhem, který se skutečně stal

Foto: Netflix

Mladá modrá krev 2. série

Tip redaktora Petra

Pokud něco symbolizuje samotný Netflix je to právě švédský seriál Mladá modrá krev. Pokračování příběhu o švédském princi Wilhelmovi, který na nové škole poznává spřízněnou duši v osobě Simona, studenta z obyčejné rodiny, který se na elitní škole rozhodně neztrácí. Mladá láska mezi oběma přeroste v něco víc, ale jsou tu i lidé, kteří princi a Simonovi jejich štěstí nepřejí. Sociální drama s prostředí královské rodiny a jejich lidu odráží moderní dobu ve které žijeme a poukazuje na to, že je na světě stále dost lidí, kteří rozdílnosti neakceptují. Více o seriálu jsme psali zde.

Foto: Netflix

Dahmer

Tip redaktorky Elis

Tento krimi seriál bylo těžké minout a popularita je zasloužená. Výborně zpracovany příběh sériového vraha Jeffreyho Dahmera je mrazivá podívaná, od které se téměř nejde odtrhnout. Doporučuji nejen fanouškům žánru. Rozhodně jeden z nejlepších seriálů letošního roku. Více o seriálu jsme psali například zde.

Foto: Netflix

Cizinka 6. série

Tip redaktorky Evy L.

Jako velká fanynka seriálu Cizinka (Outlander) prostě nemohu jinak! Na 6. sérii jsem čekala jako na smilování a musím přiznat, že splnila má očekávání. Nebyla tak dlouhá jako ty předchozí a ani tak dramatická, přesto měla něco do sebe. Víc jsme se ponořili do příběhů a pocitů jednotlivých postav, vztah Jamieho a Claire se zase prohloubil, přišli noví hrdinové v podání rodiny Christieových, dozvěděli jsme se, co prožil Ian u Indiánů atd. Milostným scénám prospěla nově najatá koordinátorka intimity. Poslední díl přinesl několik nezodpovězených otázek, které přijdou na řadu v další sérii, která se právě natáčí. Více o 6. sérii jsme psali zde.

Foto: Robert Wilson/Starz

Café Minamdang

Tip redaktorky Evy L.

Možná jste si všimli, že o jihokorejském obsahu píšu nejčastěji já, takže by bylo poněkud zvláštní, kdybych nezvolila nějaký kousek z Jižní Koreje. Letos mě doslova dostal seriál Café Minamdang, který se může pochlubit skvěle nakombinovanou směsicí žánrů. Divák si tak užije akci, napětí, humor i špetku romantiky. Celý seriál si pro sebe ukradl sympatický herec a zpěvák Seo In Guk, jenž se v roli falešného šamana náležitě vyřádil. Bylo vidět, jak si užívá každou scénu a dokonale předkládá divákům mocnou auru i dar řeči své postavy. Pokud se chcete zasmát a zároveň toužíte po bitkách, zločinech a tajemstvích, neváhejte! O seriálu jsme více psali zde.

Foto: KBS

Zdroje: Redaktoři Netflixer.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.