Hvězda Hry o trůny říká, že se v seriálu Wednesday poprvé cítila v nějaké roli krásná

Hra o trůny / Home Box Office (HBO)

Jako herec se ne vždycky můžete vyjádřit k tomu, jak budete na obrazovce vypadat. To však nebyl případ Gwendoline Christie, která se připravovala na svou roli Larissy Weems v seriálu Wednesday, který je aktuálním hitem Netflixu.

Gwendoline Christie hraje v seriálu ředitelku akademie plné podivínů – Nevermore. Režisér Tim Burton jí dal možnost pomoci utvořit tuto postavu. Díky této příležitosti se prý herečka známá také jako šermířka Brienne z Tarthu ze seriálu Hra o trůny poprvé cítila na plátně krásná.

Při tvorbě ředitelky akademie Nevermore spolupracovala Christie s Burtonem a kostýmní návrhářkou Colleen Atwood. „Pořád mě napadala myšlenka, že Larissa Weems je někdo, kdo byl vyvržencem, kdo dříve tuto školu navštěvoval, a kdo byl neustále „ta druhá“ ve stínu Morticie Addams,“ vysvětluje herečka. Měla prý vize hrdinky ve stylu Hitchcocka a ukázalo se, že nebyla sama – Burton i Atwood měli stejný nápad.

Foto: Vlad Cioplea/Netflix

„Dívali jsme se na Tippi Hedren a Kim Novak. Chtěla jsem tu myšlenku prosadit. Ráda se převtěluji do postav a lidí, kteří jsou mi velmi vzdálení a nikdy bych do jejich role nejspíš nebyla obsazena. Byla to příležitost vytvořit někoho takového a moci se převtělit do takové neproniknutelné panovačné postavy s klasickou myšlenkou ženskosti,“ vysvětluje herečka.

Když přišel čas transformovat se do této postavy, pracovat s kostýmní návrhářkou Colleen Atwood byl prý podle herečky sen. „Na Colleen je skvělé, že je mimořádně talentovaná. Je také velmi zkušená,“ chválí si. „Dokáže se podívat na vaše tělo a zdůraznit různé prvky, zdůraznit vaše silné stránky,“ vysvětluje a dodává, že se díky tomu cítila krásná a nemusela se za své tělo stydět ani nic skrývat.

Foto: Vlad Cioplea/Netflix

Zdroj: EW

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.