Neskutečná podoba: Proměna Elizabeth Debicki v princeznu Dianu v obrazech

Foto: Keith Bernstein/Netflix

Herečka Elizabeth Debicki získala roli princezny Diany v pokračování seriálu Koruna, který je aktuálně dostupný na Netflixu. Australská herečka se proměnila ve věrnou kopii královny lidských srdcí.

V páté řadě přišly na řadu například scény v legendárních „šatech pomsty“, které si princezna Diana oblékla v roce 1994 v den, kdy princ Charles veřejně přiznal nevěru. Tyto poměrně vyzývavé šaty si Diana údajně pořídila už v roce 1991, ale považovala za příliš riskantní je do té doby nosit.

Kromě šatů měla Debicki také vícevrstvý perlový náhrdelník zdobený safírem obklopeným diamanty, repliku toho, který na sobě měla i skutečná Diana. Matka královny Alžběty II., královna matka, dala princezně jako svatební dar brož s drahokamem. Princezna ji ale následně nechala předělat na tento náhrdelník.

Elizabeth Debicki zahrála princeznu Dianu opravdu bravurně. Bylo vidět, že si v této roli opravdu libovala a pilně se na ni připravovala. Má velmi podobný hlas jako pravá Diana, gesta, úsměvy i pohledy.

Při sledování seriálu má člověk pocit, jakoby sledoval skutečnou princeznu z Walesu, matku Harryho a Williama. A nutno podotknout, že i kostyméři a maskéři odvedli vynikající práci.

To, jak dokázala Debicki zahrát Dianu, nenechalo chladným ani Andrewa Mortona, autora její životopisné knihy, kterou napsal společně s princeznou. Ten pro Good Morning America řekl, že se mu tajil dech, když ji v seriálu viděl. „Úplně mi to vyrazilo dech a vrátilo mě to celé ty roky zpátky. Neříkám to moc často, ale byl jsem otřesen,“ dodal

Zdroje: Autorka článku, seriál Koruna, The Tepegraph, Variety, Entertainment Weekly

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.