Snivokraj je perfektním předvánočním dárkem pro celou rodinu. Jason Momoa si díky němu pořídil netradičního domácího mazlíčka

Eva Lenská
Foto: Netflix

Dlouho očekávaný fantasy snímek Snivokraj, vhodný nejen pro děti, ale i pro celou rodinu, se za pár dní objeví na Netflixu. Už první upoutávky slibovaly, že se můžeme těšit na spoustu zábavy a skvěle propracovaný fantazijní svět. Největším lákadlem je samozřejmě charismatický Havajan Jason Momoa, jenž si díky filmu pořídil roztomilého živého kance.

Snivokraj (Slumberland) vypráví o jedenáctileté dívence jménem Nemo (Marlow Barkley), která žije v majáku se svým otcem (Kyle Chandler), který ji naučil plachtit. Jednoho dne ho však za velké bouře pohltí moře a dívka musí odejít ke svému dobromyslnému, ale příšerně nudnému strýci Phillipovi (Chris O’Dowd).

Ve škole se sice cítí jako ve vězení, ale v noci si to vynahrazuje. Tajná mapa ji totiž zavádí do fantazijního světa zvaného Snivokraj, ve kterém se člověku může splnit i to nejtajnější přání. Tímto světem ji provádí drsný, ale sympatický psanec Flip (Jason Momoa), jenž se může pochlubit opravdu slušivými mufloními rohy. Spolu s ním proplouvá svými sny, prchá před nočními můrami a začíná doufat, že se znovu setká se svým otcem.

Foto: Alan Markfield/Netflix

Scénář, na kterém se podíleli David Guion a Michael Handelman, byl inspirován komiksem Little Nemo in Slumberland od Winsora McCaye už z roku 1905. Tehdejším hrdinou příběhu byl malý a odvážný chlapec, Netflix však zvolil dívku. Režie snímku se chopil režisér Hunger Games Francis Lawrence a dalších rolí se zhostili Weruche Opia, India De Beaufort a Humberly Gonzalez.

Co je však skutečně zajímavé? Jason Momoa se nikdy netajil tím, že miluje zvířata. Má doma oslíka, dva poloviční vlky, krajtu královskou a psa. Díky tomuto filmu si navíc pořídil prase! Hlavní hrdinka má totiž plyšové prasátko, které v noci ožívá, což ho evidentně okouzlilo. Čuníka si chtěl vzít i na premiéru filmu v Los Angeles, leč ten by na červeném koberci mohl zanechat nepříliš voňavé nadělení, a tak se spokojil s plyšákem.

Pro Etertainment Tonight uvedl, že ačkoli doufal, že prase na akci přivede, nakonec zůstalo doma. „Je na Havaji! Je to divoké prase, takže jsem ho nemohl vzít s sebou,“ řekl. „Myslím, že by to ale bylo fakt hustý.“

Momoa začátkem tohoto měsíce prozradil, že si nového mazlíčka adoptoval poté, co natočil Snivokraj. „Můj nový kamarád Lau Lau. Nebo Manapua. Ještě jsme se nerozhodli. To je důvod, proč nemůžu pracovat se zvířaty, chci si je vzít domů,“ napsal k videu, které zveřejnil na Instagramu. „Divoký a nespoutaný jako jeho taťka.“

Rodinný fantasy snímek Snivokraj trvá 120 minut a na Netflixu bude dostupný 18. listopadu. I s českým dabingem.

Zdroj: Etertainment Tonight, insider, instagram Jasona Momoy

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.