Někteří členové královské rodiny sledují seriál Koruna. Princ Harry dokonce řekl, kdo ho má hrát

Foto: Liam Daniel/Netflix

Na Netflixu právě běží 5. řada seriálu Koruna, který vypráví příběhy britské královské rodiny. Viděli ho ale vlastně její skuteční členové? A co na něj říkají?

Od premiéry v roce 2016 nabízí Koruna (The Crown) divákům fiktivní, a přesto fascinující pohled do světa britské královské rodiny. Mnoho lidí od té doby přemýšlí o stejné věci: Sledovala někdy královna nebo další členové královské rodiny tento populární seriál?

Královna a princ Filip

Vanessa Kirby, která hrála v první a druhé sérii princeznu Margaret, v rozhovoru pro Harper’s Bazaar řekla: „Můj přítel byl na večírku a nikoho neznal, takže se přiklonil ke skupině lidí, která mluvila o Koruně. Jedna dívka řekla: „No, moje babička to sleduje. A opravdu se jí to líbí.“ Pak mu pomalu došlo, že ta dívka je Eugenie a její babička je královna.“

Podle herce Matta Smithe zesnulá královna seriál sledovala v neděli večer skrze projektor. V září pro NBC’s Today Show řekl: „Slyšel jsem, že to královna viděla a zjevně se na to v neděli večer dívala na projektoru. Vím, že Philip rozhodně ne. Můj přítel seděl vedle něj totiž jednou na večeři a zeptal se ho na to. Prý se k němu otočil a řekl: „Nebuď směšný.““

Foto: Alex Bailey/Netflix

Princ William

Olivia Colman, která hraje královnu ve třetí a čtvrté sérii, přiznala, že nemohla odolat otázce na prince Williama, zda seriál viděl, když se s ním setkala. Během The Graham Norton Show řekla: „Potkala jsem prince Williama na večeři a zeptal se, co aktuálně dělám, než rychle dodal, že vlastně ví, co dělám. Byla jsem nadšená a zeptala jsem se ho, zda seriál viděl. Jeho odpověď byla jasné: „Ne.“ Ale byl velmi okouzlující a velmi milý.“

Princ Harry

Princ Harry konečně prolomil mlčení. Během vystoupení v The Late Late Show s Jamesem Cordenem v únoru 2021 sice neřekl, kolik ze seriálu viděl, ale zdálo se, že s ním byl celkem obeznámen. „Je to smyšlené. Ale volně se to zakládá na pravdě,” řekl.

„Samozřejmě to není úplně přesné, ale dá vám to přibližnou představu o tomto životním stylu a o tom, jaké tlaky staví povinnost a službu nad rodinu a všechno ostatní. A co z toho může vzejít,“ řekl. Dokonce poskytl producentům nápad na obsazení, pokud by seriál pokračoval až do doby, kdy by vyprávěl o něm a Meghan. „Požádejte Damiena Lewise, aby mě hrál.“

Foto: Netflix

Král Charles a Camilla

Camillin bratranec Ben Elliot prozradil, že ráda seriál sleduje. Je tedy pravděpodobné, že se k ní čas od času připojí i král. Podle Vanity Fair řekla, že je fanynkou seriálu a dodala, že se „netěšila na kousky, které přijdou“. Její postava byla představena ve třetí sérii jako první přítelkyně prince Charlese, která se nakonec po zásahu královské rodiny provdá za Andrewa Parkera Bowlese.

Sarah Ferguson

Ačkoli v dramatu Netflixu vystupuje pouze jako vedlejší postava, vévodkyně z Yorku loni přiznala, že na ni seriál zapůsobil a líbí se jí, že je v něm také její svatba s princem Andrewem, která se konala v roce 1986.

V rozhovoru pro US Weekly řekla, že je seriál podle ní hezky natočený a dodala, že je také fanynkou dalšího seriálu od Netflixu. „Zbožňuju Bridgertonovy tolik, že jsem je viděla dvakrát. Jsem tím posedlá,“ dodala.

Foto: Keith Bernstein/Netflix

Princezna Eugenie

Princezna Eugenie již dříve prozradila, že Korunu sleduje. „Je to krásně natočené. Hudba je úžasná, příběh je nádherný. Cítíte se velmi hrdí, když to sledujete. Nemohu mluvit za všechny, ale tak jsem se cítila já, když jsem se na seriál dívala.“ Přiznala také, že by si přála, aby ji v jakýchkoliv filmech a seriálech o královské rodině hrála Kate Beckinsale.

Princezna Anne

Princezna Anne, královnina jediná dcera, v rozhovoru pro dokument ITV Anne: The Princess Royal prozradila, že několik dílů viděla. Dokonce řekla, že jí některé epizody připadaly „zajímavé“.

Foto: Des Willie/Netflix

Zdroj: Hello!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.