Důvod odchodu Henryho Cavilla ze Zaklínače: Zákulisní problémy a disrespekt

Foto: Jay Maidment/Netflix

Herec Henry Cavill nedávno vyrazil všem fanouškům dech, když oznámil, že už nebude hrát Geralta v seriálu Zaklínač. Jeho roli od čtvrté série převezme Liam Hemsworth. Fanoušci od té doby samozřejmě spekulují, co za jeho odchodem stojí.

Zatímco někteří fanoušci zpočátku předpokládali, že Henryho odchod mohl mít něco společného s nabídkou Warner Bros a jeho návratem coby Supermana, jiní spekulovali, že za to možná mohou některé zákulisní neshody.

Důvod Henryho odchodu nebyl stále potvrzen. Každopádně fanoušky hodně překvapil, neboť se herec nechal mnohokrát slyšet, že u dramatu hodlá zůstat.

V listopadu 2021 před premiérou druhé řady pro The Hollywood Reporter řekl, že má v úmyslu podpořit vizi tvůrkyně a scénáristky Lauren Schmidt Hissrich udržet seriál v chodu alespoň pro sedm sérií. „Dokud budeme moci vyprávět skvělé příběhy, které ctí Sapkowského práci,“ dodal.

Je známo, že Henry Cavill je velkým fanouškem knih Andrzeje Sapkowského a jeho přáním bylo, aby seriál, v kterém ztvárnil hlavní roli, zůstal věrný původnímu zdrojovému materiálu. Před druhou řadou pro Total Film řekl, že se chtěl ujistit, aby Geralta z knihy reprezentoval přesněji a aby ho diváci mohli vidět více mluvit. „Opravdu jsem na to tlačil,“ nechal se slyšet.

Jeden z bývalých autorů pořadu Beau DeMayo však nedávno naznačil, že Henryho uznání knih možná nesdíleli někteří členové autorského týmu. „Někteří autoři neměli rádi knihy a hry (dokonce aktivně zesměšňovali zdrojový materiál),“ zmínil se na Instagramu a dodal: „ Je to recept na katastrofu a špatnou morálku.“ Nakonec vše uzavřel slovy: „Musíte respektovat dílo, než vám bude dovoleno přidat k jeho odkazu.“

Někteří fanoušci Zaklínače předpokládají, že to může být skutečný důvod odchodu Henryho Cavilla ze seriálu. „Tohle není o Supermanovi, řekl, že by zvládl obojí. Toto je pravděpodobně rozhodnutí založené na otevřeném pohrdání showrunnery knihami, hrami a samotnými fanoušky, zatímco Henry sám Geralta a knihy miluje. Očividně se nestarají mínění světa stejným způsobem jako on,“ napsal například jeden fanoušek na Twitteru.

Zdroje: Autorka článku, The Hollywood Reporter, Total Film, Sci-fi & Fantasy Gazette, Twitter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.