5 novinek, které si na Netflixu můžete pustit s českým dabingem

Foto: Ken Woroner/Netflix

Na Netflixu je řada zajímavých nových seriálů i filmů, které byste si neměli nechat ujít. Radost budou mít zejména příznivci dabingu, protože streamovací platforma přidala spousty titulů v českém znění.

Škola dobra a zla

Film se soustředí na nejlepší kamarádky Sophie a Agathu, které se společně vydávají na cestu do Školy dobra a zla, kde se mladí hrdinové i zloduši učí, jak zachovat rovnováhu mezi dobrem a zlem. Tam je rozřadí buď na jednu nebo na druhou stranu, takže se z nich stávají kladné nebo záporné pohádkové postavy. Na straně dobra se připojí například k absolventkám jako jsou Popelka a Sněhurka. Sophie a Agatha se dostanou každá na jednu stranu. Jedna skončí ve Škole dobra a druhá ve Škole zla. Jejich přátelství čeká těžká zkouška, když se jejich osudy obrátí, a dívky budou postupně zjišťovat, kdo doopravdy jsou.

Barbaři

Německý seriál Barbaři zavedl diváky v první řadě až do roku 9 našeho letopočtu, do doby před legendární bitvou u Teutoburského lesa, během níž se střetly sjednocené germánské kmeny proti invazi římské říše. Jde o vynikající seriál, který ukazuje stěžejní historickou událost v Evropě prostřednictvím strhujícího příběhu o lásce, přátelství, zradách a pomstě. Nyní na Netflix míří jeho druhá řada. Ta se bude odehrávat rok po událostech v Teutoburském lese. Řím se chystá k odplatě. Germánská bojovnice Thusnelda se snaží svůj lid varovat. S římským vojskem se vrací Flavus, bratr Arminiuse, a také římský generál Germanicus.

Mimořádná událost

Malebnou českou krajinou projíždí vláček motoráček. Cestující sedí, povídají si, pospávají a těší se až dojedou do cíle. Vlak se však náhle porouchá a strojvůdce Miloš (Václav Kopta) musí vystoupit, aby poruchu napravil. Jenže pak se stane něco, co žádný z cestujících nečekal. Vlak se samovolně rozjede a navíc špatným směrem. Vyděšený strojvůdce za ním kluše a lidé uvnitř si uvědomují, že se děje něco šíleného. Hlasitě protestují, nadávají, podléhají atakám paniky a zoufale křičí z oken. Proč k této nehodě vlastně došlo? Nebo to nebyla nehoda, ale únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Cestující za pomoci brutálních prostředků a myslivcovy pušky nakonec otevřou dveře obou kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších domněnek – že motoráček nikdo neřídí…

Od nuly

Když Amy potká ve Florencii charismatického kuchaře Lina, je to láska na první pohled. Jeho sicilská rodina však se vztahem nesouhlasí. Nelíbí se jim, že by si Lino měl vzít černošku a milencům v lásce brání. Ti se ale nenechají zlomit a postupně si budují krásný a šťastný život v Los Angeles spolu s dcerkou, kterou nade vše milují. Jenže osud bývá krutý a zákeřné nemoci si nevybírají. Mladí manželé tak čelí hrozivé rakovině, která pohltí všechny jejich sny. Amy se stane Linovou pečovatelkou a když jednoho dne o všechno přijde, nachází útěchu a doslovnou i duchovní potravu u stolu své tchyně. Na sicilském venkově objevuje léčivé dary prostého čerstvého jídla, náruč semknuté komunity a nadčasové tradice a moudrost, které jí svítí na cestu vpřed.

Kabinet kuriozit Guillerma del Tora

Del Toro vytvořil sbírku příběhů, které mají zpochybnit naše tradiční představy o hororu. Od hrůzostrašných po magické, od gotických po groteskní nebo klasicky strašidelné. Osm sofistikovaných a zlověstných příběhů přivádí k životu tým scénáristů a režisérů osobně vybraných právě del Torem. Po premiéře 25. října budou denně vydávány dva zcela nové příběhy až do 28. října. Pak bude na Netflixu předplatitelům z celého světa k dispozici kompletní sbírka osmi příběhů.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.