5 novinek, které si o víkendu můžete pustit na Netflixu. Většina má český dabing

Foto: Eike Schroter/Netflix © 2022

Netflix si pro nás opět připravil bohatou nadílku novinek. Pokud nevíte, kdy je zhlédnout, zkuste to stihnout o víkendu. Mezi novinkami najdete horory, dokument o vrahovi nebo třeba seriál o zrodu Spotify.

Playlist

Parta mladých nadšenců do byznysu vedená Danielem Ekem spojí síly a pustí se do úkolu, který vypadá jako nesplnitelný: změnit hudební průmysl a s ním i celý svět. A pak vytvoří platformu na legální streamování hudby. Příběh o založení Spotify je skvělým příkladem toho, jaký může mít jeden místní příběh globální dopad. Nejen, že je to příběh o tom, jak se za poslední desetiletí změnily všechny naše životy, je to o bitvě o kulturní a finanční vliv v globalizovaném a digitalizovaném světě.

Vidím vás

Rodina Braddockových se nadšeně stěhuje do svého vysněného domova ve zdánlivě klidné a bezpečné předměstské čtvrti. Brzy ale začnou dostávat zlověstné dopisy od osoby, která tvrdí, že bedlivě dohlíží na dům i jeho nové obyvatele. „Nikdy se nepřestanu dívat,“ vzkazuje jim.

Svatá rodina

Ve Fuente del Berro nic není takové, jaké se zdá. Jde o místo, kde mezi čtyřmi ženami, které pocházejí z různých prostředí a mají různé životní zkušenosti, vznikne silné přátelství. Jedno mají tyto ženy společné – všechny jsou matky! Nové vztahy ale zkomplikují Gloriiny plány. Začne ji dohánět minulost a my zjistíme, co je matka schopná udělat pro své dítě.

Půlnoční klub

Skupina nevyléčitelně nemocných mladých lidí žije společně v hospicu, kde se o ně stará jejich lékař. Pravidelně se scházejí s úderem půlnoci a střídají se ve vyprávění děsivých příběhů. Také si navzájem slíbí, že ten, kdo podlehne své nemoci jako první, se pokusí ze záhrobí komunikovat se zbytkem skupiny. Poté, co jeden z nich zemře, začnou se dít podivné a nevysvětlitelné věci.

Rozhovory se zabijákem: Jeffrey Dahmer

Aktuálně nejsledovanější seriál Netflixu DAHMER je nejnovější dramatizací života a zločinů Dahmera, rodáka z Milwaukee, o kterém bylo v roce 1991 zjištěno, že od roku 1978 kromě mnoha dalších zločinů, rozřezal a snědl nejméně sedmnáct lidských obětí. Obvykle své oběti svedl, než je zavraždil. Třídílný dokument obsahuje dosud neslyšené audio rozhovory s Dahmerem. Diváci díky nim budou moci nahlédnout do jeho pokřivené psychiky.

Zdroje: Netflixer, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.