Germánské kmeny proti Římu: Oblíbené historické drama bude mít konečně pokračování

Foto: Krzysztof Wiktor/Netflix

Na Netflix míří druhá řada oblíbeného historického dramatu Barbaři (Barbarians). Jak budou pokračovat události po bitvě v Teutoburském lese, to se dozvíme už v říjnu.

Německý seriál Barbaři zavedl diváky v první řadě až do roku 9 našeho letopočtu, do doby před legendární bitvou u Teutoburského lesa, během níž se střetly sjednocené germánské kmeny proti invazi římské říše. Jde o vynikající seriál, který ukazuje stěžejní historickou událost v Evropě prostřednictvím strhujícího příběhu o lásce, přátelství, zradách a pomstě.

Nyní na Netflix míří jeho druhá řada, na kterou se budeme moct podívat 21. října. Ta se bude odehrávat rok po událostech v Teutoburském lese. Řím se chystá k odplatě a římské jednotky se vracejí do Germánie silnější než kdy jindy. Germánská bojovnice Thusnelda se snaží svůj lid varovat.

Foto: Netflix

S římským vojskem se vrací Flavus, bratr Arminiuse, a také římský generál Germanicus. Chce Ariho potrestat za zradu Říma. Ten se mezitím snaží stát králem všech kmenů a spojí své síly právě s Thusneldou, aby sjednotili kmeny proti Římu.

Výprava první řady je velkolepá a skvěle zpracované bojové sekvence jsou vynikající, takže se je rozhodně na co těšit i v pokračování a není divu, že se původní seriál Netflixu stal takovým hitem u předplatitelů po celém světě.

Zdroje: Netflix, Whats On Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.