Jihokorejské filmy a seriály, na které se můžete těšit na Netflixu. A velké odhalení Hry na oliheň

Eva Lenská
Foto: Netflix

Jste-li fanoušky korejských filmů a seriálů, máte se podle informací uvedených během TUDUM akce (akce pro fanoušky Netflixu) na co těšit. Pojďme se spolu podívat, co pro nás Netflix spolu s Jihokorejci chystají. Bude se to týkat nejen konce tohoto roku, ale i blízké budoucnosti. 

Nejprve se podíváme na to, jaké jihokorejské novinky na nás čekají v nejbližší době. Už 7. října se můžeme těšit na Sci-fi seriál Zásek (Glitch), ve kterém si zahrají herečky Nana a Jeon Yeo Bin. Anotace vypadá zajímavě. Ji Hyo, která vidí mimozemšťany, a Bora, která je pronásleduje, pátrají po Ji Hyině příteli, který beze stopy zmizel, a narazí na neidentifikovanou záhadu. Co se stane, když zjistí, že hledaný mladý muž pravděpodobně opustil Zemi?

Další novinkou, které se dočkáme 21. října je romantický snímek Holka z 20. století (20th Century Girl). Bo Ra (Kim Yoo Jung) je sedmnáctiletá středoškolačka. Je dobrá v taekwondu a má bystrou a pozitivní povahu. Když ji kamarádka, která odjíždí do USA na operaci srdce, požádá, aby zjistila co nejvíc informací o klukovi, jenž se jí líbí, najde také svou vlastní první lásku. Film tedy zachycuje přátelství a svěžest první lásky na pozadí roku 1999. Hrají v něm Byeon Woo Seok, Park Jung Woo a Roh Yoon Seo.

Foto: Netflix

Ještě letos bychom se měli dočkat thriller seriálu Somebody, ve kterém si zahrají Kim Young Kwang, Kang Hae Rim a Kim Yong Ji. Děj se bude soustředit na případ vraždy, ve kterém figuruje seznamovací aplikace i záhadný muž, jenž něco skrývá.

Příznivce romantiky a módy zcela jistě potěší připravovaný osmidílný romantický seriál The Fabulous, ve kterém ztvární hlavní role Choi Min Ho a Chae Soo Bin. Děj se točí kolem mladých lidí, kteří působí v módním průmyslu. Mají své sny a touží po lásce a úspěchu. Hlavní hrdina Woo Min retušuje fotky a svým způsobem konečně dospěje, když pochopí jaké má sny a co očekává od lásky. Hlavní hrdinka Ji Eun je šéfkou v propagační agentuře jedné módní značky a miluje svou práci i módní přehlídky.

Jihokorejci zbožňují seriály o pomstě, proto tu také jeden máme. Bude se jmenovat The Glory a zahrají si v něm Song Hye Kyo, Lee Do Hyun a Im Ji Yeon. Na svědomí ho má slavná scenáristka Kim Eun Sook, která vdechla život i seriálu Král: Věčný panovník. Dong Eun vždycky snila o tom, že se stane architektkou, jenže kvůli brutální šikaně musí opustit střední školu, což její plány zhatí. Nakonec se stane učitelkou, která je odhodlaná se pomstít. Shodou okolností má ve třídě dítě osoby, která jí udělala ze života peklo a zničila její sny. Co s tím udělá?

Nyní nás čeká něco opravdu velkolepého! Reality show, ve které jde o výdrž: Physical: Sto statečných (Physical: 100). Sto soutěžících, kteří jsou mladí, silní a svalnatí. Kdo z nich má ale nejlepší fyzičku? Můžeme se těšit na krásná a zdravá těla i na spoustu zápasů, které se odehrají v bahně, ve vodě i na trávě. Zvítězí jen a pouze ten nejlepší!

To ale není vše! Vzpomínáte si na seznamovací reality show Peklo pro nezadané (Single’s Inferno)? Dva soutěžící z první řady během Tudum oznámili, že se můžeme těšit na druhou řadu. Co bude nové? Účastníky další řady jistě nadchne vylepšená kantýna a to, že nebudou muset chodit pro vodu. Navíc je pro ně připraveno hned několik kouzelných a romantických zákoutí. To se bude randit!

S další zajímavou reality show přijdou komici Lee Kwang Soo, Yoo Jae Suk a profesionální volejbalová hráčka Kim Yeon Koung. Jejich show se bude jmenovat Korea No. 1 a bude zaměřena na šikovné řemeslníky, tradiční kulturu a jejího ducha.

Těšíte se na zimu? Pokud ne, možná vás potěší fakt, že ty vánice i plískanice lépe zvládnete, když večer usednete k televizi a pustíte si na Netflixu druhou část Papírového domu: Korea (Money Heist: Korea – Joint Economic Area Part 2). Už první byla napínavá a podle upoutávky můžeme očekávat spoustu akce a napětí i tentokrát. Bude to návykové a strhující!

To nejlepší si samozřejmě šetříme až na konec. Netflix a režisér Hwang Dong Hyuk si pro nás nachystali speciální dosud nezveřejněnou ukázku z populární Hry na oliheň (Squid Game), která ukazuje, kdo je muž v pozadí hry o přežití, tedy Bílý kůň. Premiéra 2. řady bude sice až v roce 2024, ale to uteče jako voda. Tvůrci navíc slíbili, že se vrátí vítěz ceny Emmy Lee Jung Jae a spolu s ním i Lee Byung Hun. Děj se bude odehrávat v Jižní Koreji a na odvážné hrdiny opět čeká celá řada napínavých a nebezpečných her.

Na závěr už jen zmíníme, že se můžete těšit na pokračování úspěšných jihokorejských seriálů Sladký domove! (Sweet Home), D.P., All of Us Are Dead a Peklo (Hellbound). To je vskutku lákavá nabídka, co říkáte?

Zdroj: Tudum, what’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.