10 nových seriálů na Netflixu, které byste neměli přehlédnout. Všechny jsou dostupné s češtinou

Foto: Julia Terjung / Netflix

V srpnu na Netflixu přibyla spousta skvělých seriálů, které stojí za zhlédnutí. Některé jsou pokračováním úspěšných titulů, jiné naprosté novinky. Pojďme se podívat na ty, kterým stojí za to věnovat pozornost.

Dobrý den, Verônico

Dobrý den, Verônico (Bom Dia, Verônica / Good Morning, Verônica) je brazilský akční seriál, který na Netflixu vyšel 1. října 2020. Režisér José Henrique Fonseca za něj obdržel pochvalu za řešení náročných společenských témat, včetně násilí páchaného na ženách. Dobrý den, Verônico ukazuje aktuální téma v poměrně extrémní, avšak velmi dobře zpracované podobě. Nyní je na Netflix po dvou letech druhá řada, která není méně napínavá, než ta minulá.

Ozvěny

Seriál Ozvěny (Echoes) vypráví příběh dvojčat Leni a Giny, která sdílí zvláštní a jedinečný vztah. Od dětství si tajně vyměňovaly životy, což vyvrcholilo dvojím životem v dospělosti. Sdílejí dva domovy, dva manžely a dítě, ale všechno v jejich dokonale choreografickém světě se zhroutí, když jedna z nich zmizí. Život druhé sestry pak náhle zachvátí neskutečný chaos. Spustí se řetězec událostí, které povedou k odhalení celé řady tajemství.

The Girl in the Mirror

Seriál, který vytvořil a režíroval Sergio G. Sánchez, sleduje Almu, která se probudí v nemocnici poté, co přežila nehodu autobusu, při níž zemřeli téměř všichni její spolužáci. Nepamatuje si incident ani svou minulost. Její dům je plný vzpomínek, které nejsou její, a amnézie i trauma jí způsobují noční děsy a představy, jež si nedokáže vysvětlit. Bude se snažit vyřešit záhadu kolem nehody a zároveň se bude snažit získat zpět svůj život a identitu.

Sandman

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví přes sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí.

Zámek a klíč

Seriál Zámek a klíč sleduje rodinu Lockeových, kteří se po smrti hlavy rodiny Rendella stěhují do jeho rodného domu, kam je však nikdy předtím nevzal. Uvnitř něj děti objeví řadu magických klíčů, které by jim mohly pomoci odhalit tajemství smrti jejich otce. Každý klíč patří do jiného zámku, každý klíč má jinou schopnost. Schopnost klíče najít a slyšet jejich šeptání má však pouze nejmladší z rodiny, Bode Locke. Díky tomu děti objevují další a další klíče a odhalují jejich tajemství. Kromě toho ve studně probudí démona, který se snaží klíče ukrást. Ve středu 10. srpna nás čeká už poslední řada.

Tenkrát poprvé

Tenkrát poprvé vypráví příběh indické američanky Devi (Maitreyi Ramakrishnan), studentky druhého ročníku střední školy. Devi musí den za dnem bojovat se svou rodinou a jejími indickými tradicemi, které ji všude provází, přestože se cítí být typickou Američankou, která nechce být svázaná tradicemi. O Devi se v průběhu prvních dvou sérií uchází dva spolužáci, kteří k ní mají své specifické pouto, ale kterým také velmi ublížila. Pletenec vztahů a situací se ve druhé řadě řádně zamotal a slibuje pokračování zajímavé rozuzlení. Čtvrtá řada je na Netflixu už 12. srpna.

Ztracený Ollie

Ztracený Ollie (Lost Ollie) je epický dobrodružný seriál o ztracené hračce, která čelí mnoha nebezpečím, když pátrá po chlapci, který ji ztratil. Ollie je hadrový králíček se zplihlýma ušima a špatnou pamětí. Svého ztraceného lidského kamaráda má moc rád. Cestou za ním však zažije velkolepé dobrodružství. Setká se s lidmi a dalšími hračkami, které mu dají lekci o životě. Seriál vychází z dětské knihy Ollie’s Odyssey od Williama Joyce z roku 2016. Epizody režíroval držitel Oscara Peter Ramsey, který také působí jako výkonný producent.

Kleo

Krátce po likvidaci obchodníka v Západním Berlíně je špičková východoněmecká špiónka Kleo zatčena, udána a dokonce zrazena svým vlastním dědečkem. Po dvou letech ve vězení Berlínská zeď náhle padne a Kleo je propuštěna. Brzy si ale uvědomí, že spiknutí proti ní je mnohem složitější, než si myslela, a že klíčem k tomu všemu je zlověstný červený kufr. Kleo se tak vydává na cestu pomsty, která ji zavede až do chilské pouště Atacama, kam pronásleduje případ svého života.

Manželství po indicku

Reality show Manželství po indicku (Indian Matchmaking) nám dá nahlédnout do zcela odlišné kultury. Elitní indická dohazovačka Sima Taparia se zde snaží najít vhodné protějšky pro své klienty z Indie a USA. Rodiny k ní zapisují své dcery a syny, které si Sima proklepne a důkladně prohlédne, a udělí jim hodnocení od jedné do sta. Hodně se dívá na vzhled, ale hodnotí i povahu. Následně jim po celém světě hledá vhodné partnery. Druhá řada je na Netflixu od 10. srpna.

Mo

Mo Najjar překračuje hranici mezi dvěma kulturami, třemi jazyky a tunou keců jako palestinský uprchlík neustále čekající na udělení azylu. V Texasu se musí rozkoukat v úplně novém prostředí a ještě uživit svou palestinskou rodinu – duchovní matku, sestru a staršího bratra. Komedii vytvořili komici Mo Amer a Ramy Youssef.

Zdroje: Autorka článku, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.