Kriminální příběh, který ze stolu smete vaši víru v lidskost. Odhaluje znepokojivý důvod teenagera k zabití vlastního otce

Foto: Netflix

Byl Anthony Templet, který zastřelil svého otce Burta, chladnokrevný zabiják? Dokument Právě jsem zabil tátu (I Just Killed My Dad), odhalující pravdu ukrytou za tímto případem, je přesně takový, jak byste od Netflixu čekali.

Právě jsem zabil tátu začíná popisem a rekonstrukcí toho, jak tehdy 17letý Anthony Templet vzal zbraň do ruky a třikrát střelil svého otce Burta do hlavy. Poté v klidu zavolal na tísňovou linku 911, aby oznámil, co udělal, a počkal venku na policii.

„Nevím, jestli má nějakou empatii,“ říká asistent státního zástupce, který dal dohromady případ obžaloby. Když Burt o tři dny později na následky zranění zemřel, Anthony byl obviněn z vraždy.

Na místě činu se v den střelby neobjevily žádné známky fyzického zápasu ani důkazy o tom, že by Anthony vystřelil v sebeobraně. Právníci Templeta však tvrdili, že byl otcem více než deset let týrán.

Režisérka Skye Borgman ve třech epizodách vypráví o událostech, které těmto akcím předcházely, včetně obvinění ze zneužívání a únosů dětí, stejně jako o rozhodnutí Anthonyho otce Burta, že chlapec bude vzděláván doma.

Dokument zachází do trýznivých podrobností o různých metodách zneužívání, které Burt Templet působil svému synovi. Templet tvrdí, že ho otec někdy bil celé hodiny v kuse. V pěti letech ho také odvezl od jeho vlastní matky, neustále prostřednictvím telefonu sledoval, kde se pohybuje, a v okolí rodinného domu nainstaloval kamery.

Foto: Netflix

Susan Templet také mluví o tom, jak chlapce vychovávala jako své vlastní dítě a naučila ho číst, když mu Burt zakázal chodit do školy. Poté, co ji Burt napadl a vyhrožoval jí zabitím, v březnu 2019 odešla z domu a nahlásila incident na policii.

Právě jsem zabil tátu postupně odlupuje vrstvy příběhu, z kterého vážně mrazí. Anthony v dokumentu naprosto bez výrazu vysvětluje, že se po vraždě cítil hrozně, ale neviděl jiný způsob, jak to vyřešit. Vypadá, jako by byl přesvědčen o tom, že neudělal nic špatného – a jeho celkové chování naznačuje, že ne všechno bylo v domě v pořádku.

Dokument Netflixu vyvolává silné reakce online, šokovaní diváci ho dokonce označili za jeden z nejlepších, který na streamovací platformě najdeme.

Dokument Právě jsem zabil tátu je nyní online na Netflixu.

Zdroje: Dokument Netflixu, News 5h, Games Radar, CNN

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.