Na tenkém ledě: Nadějná krasobruslařka bojuje s restartem kariéry a bipolární poruchou

Eva Lenská
Foto: Netflix/Christos Kalohoridis

Máte-li rádi sportovní seriály a zároveň patříte k fanouškům krasobruslení, rozhodně byste neměli vynechat americký seriál Na tenkém ledě (Spinning Out), který je na Netflixu k dispozici už nějaký ten pátek. Dozvíte se, zda je možné stát na stupních vítězů a k tomu bojovat s psychickou chorobou. 

Ve světě krasobruslení musí být na první pohled vše ladné a dokonalé. Chyby a nedokonalosti se nepřipouští a dřina, která stojí za každým pohybem, nesmí být vidět. Je ale Kat Barker dokonalá? Ve chvíli, kdy příběh začíná, má k něčemu takovému daleko. Po ošklivém pádu, který ji málem zabil, trpí posttraumatickou stresovou poruchou a je rozhodnutá pověsit sportovní kariéru na hřebík. 

Foto: Netflix/Christos Kalohoridis

Všechno by bylo mnohem jednodušší, kdyby po matce nezdědila bipolární poruchu a nežila ve věčném strachu, že bude dělat ty stejné chyby jako ona. Neměla zrovna ukázkové dětství a zatím ani nedokáže být oporou své mladší sestře, která se také věnuje krasobruslení a touží po normálním životě a dospívání. 

Jednoho dne se všechno změní a Kat znovu vstupuje na led s odhodláním restartovat kariéru. Tentokrát však na to nebude sama! Za pomoci nové trenérky Dashy Fedorové a talentovaného bruslaře Justina Davise, kterého doposud znala jako arogantního sukničkáře, hodlá překonat sama sebe, naučit se znovu skákat a časem se dostat až na olympiádu.

Nebude to však snadný boj. Konkurence je velká a v Katině rodině čas od času dochází k nečekaným situacím. Pořád jsou tu však staří přátelé a také rodící se milostný vztah. Hrdinka však dělá velikou chybu, když se rozhodne skrývat před svým partnerem, že trpí bipolární poruchou a v manické fázi bývá nevypočitatelná. Může v takovém případě zvítězit nejen sama nad sebou? Ano, jak už název napovídá, balancuje na tenkém ledě, a může všechno získat, ale také všechno ztratit.

Kat měla původně hrát Emma Roberts, ale nakonec ji velmi přesvědčivě ztvárnila Kaya Scodelario. Její matku si zahrála January Jones a sestru Willow Shields. Přitažlivého krasobruslaře Justina velmi schopně vykreslil Evan Roderick a svéráznou ruskou trenérku hrála Svetlana Efremova.

Foto: Netflix/Christos Kalohoridis

Herci samozřejmě v náročných krasobruslařských choreografiích doopravdy neúčinkovali, na ledě je v těchto scénách zastoupil kanadský krasobruslařský pár Evelyn Walsh a Trennt Michaud.

Seriál má 10 epizod a na ČSFD má poměrně slušné hodnocení 73%. Premiéru měl v lednu 2020. Ačkoli si našel spoustu fanoušků, Netflix jeho pokračování bohužel nechystá. 

Zvuk i obraz jako v kině dostanete do svého obýváku od voix.cz. Navštivte showroom v Dušní 3 na Praze 1 a vyzkoušejte si na vlastní oči i uši audiovizuální řešení pro domácí kina od řešení pro obývák až po privátní kinosál. (reklamní sdělení)

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.