Nový seriál Netflixu ve stylu Sexu ve městě je lepší než jeho pokračování, i když má stejného tvůrce

Foto: Sarah Shatz/Netflix

Sex ve městě byl vlastně příběh o svobodných kamarádkách, které se navzájem informovaly o svém posledním hrozném rande, ale doufaly, že se brzy objeví ten „pravý“. Podobný je nový seriál Netflixu Opuštěný (Uncoupled).

V nové komedii Netflixu od tvůrce Sexu ve městě Darrena Starra a Jeffreyho Richmana hraje Neil Patrick Harris roli gaye Michaela, newyorského realitního agenta, kterého po 17 letech opustí partner Colin (Tuc Watkins). Jak se Michael znovu seznamuje vznikají nové příběhy lásky, zármutku, krize středního věku a nečekaných sexuálních setkání.

Skoro se až nabízí porovnat nový seriál s pokračováním Sexu ve městě s názvem A jak to bylo dál…, které vyšlo loni na HBO Max. To se točí kolem nově nezadané Carrie (Sarah Jessica Parker), která se musí po smrti pana Božského (Chris Noth) opět pokusit znovu seznamovat. Přestože Michaelův status novodobého single gaye není zdaleka tak smutný, je v podobné situaci jako Carrie. Jsou to dva lidé, kteří si nikdy nemysleli, že budou muset znovu randit, a kteří se nyní topí v bazénu seznamování.

Stejně jako Sex ve městě i Opuštěný sleduje skupinu přátel – Michaela, Billyho (Emerson Brooks) a Stanleyho (Brooks Ashmanskas) jak se společně scházejí a klebetí. I charakterem jsou podobní postavám Sexu ve městě. Michael je jako beznadějná romantička Carrie, Billy zase sexuálně dobrodružná Samantha a Stanley, sarkastická a přehnaná Miranda.

Proč taky předělávat osvědčený vzorec? Přidejte několik zábavných vedlejších postav jako jsou dobromyslná Suzanne (Tisha Campbell) a nóbl Claire (Marcie Gay Harden) a je to, jako bychom se vrátili do 90. let a na začátek 21. století.

Zdroj: Seriál Netflixu, autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.