Syn se s otcem pohádal kvůli telefonu, pak ho zastřelil. Mrazivý dokument vypráví o skutečné události

Foto: Netflix

Pokud hledáte dokument o skutečném zločinu, Netflix je jedním z míst, kde jich najdete spoustu. Každý měsíc nás zásobuje novými a novými děsivými příběhy. Nyní nás čeká dokumentární seriál s názvem Právě jsem zabil tátu (I Just Killed My Dad).

Třídílný dokumentární seriál Právě jsem zabil tátu se objeví na streamovací platformě 9. srpna a sleduje bezprecedentní příběh tehdy 17letého Anthonyho Templeta, který zastřelil a zabil svého otce Burta a ani to nikdy nepopřel.

Případ se stal v červnu 2019. Anthony otce zastřelil poté, co se spolu pohádali kvůli mobilu, a když se objevila policie, vše přiznal. Burt údajně procházel Anthonyho telefon, aby zjistil, zda má nějaký kontakt se svou matkou a Burtovou bývalou manželkou Susan.

Anthony ho přistihl při činu a došlo k hádce. Později řekl, že byl otec opilý a napadl ho, což způsobilo, že utekl do otcova pokoje, kde našel zbraň. „Snažil se mě napadnout. Pak jsme se pustili do pěstního souboje. Pak jsem vběhl do jeho pokoje, zavřel dveře a vzal si pistoli. Když jsem odemykal dveře, pokusil se to (nebylo rozumět, co říká) a pak jsem ho zastřelil,“ sdělil tehdy teenager při telefonátu na 911.

Foto: Netflix

Bylo také hlášeno, že Anthony řekl, že se pokusil střelit svého otce do hlavy a vystřelil třikrát, aniž by věděl, jestli ho trefil nebo ne. Předpokládal ale, že ano, protože na podlaze byla krev. Burt nezemřel hned, ale až v nemocnici o několik dní později.

Anthony byl původně obviněn z vraždy druhého stupně, ale toto obvinění bylo později sníženo na zabití. Templetova rodina uvedla, že mladík jednal v sebeobraně a byl svým otcem roky pravidelně týrán. Státní zástupce tyto informace v záznamu potvrdil a řekl, že Anthony byl otcem izolován. Burt Anthonymu také odepřel vzdělání.

Soudní dokumenty naznačovaly, že Burt neměl zrovna čestnou minulost. Susan Templet, Anthonyho matka, požádala v Livingston Parish o nařízení ochrany proti svému bývalému manželovi několik měsíců před střelbou. Tehdy tvrdila, že byl násilný a popsala incident, kdy jí vyrazil jeden zub.

Cílem seriálu je prozkoumat Anthonyho psychiku a zjistit, co ho k událostem z 3. června 2019 vedlo. A také se podívat blíže na jeho psychiku a smýšlení poté.

Dokument natočila Skye Borgman, která stála za dalšími skutečnými kriminálními hity Netflixu, jako jsou Forever ‘B’ a Dead Asleep.

Zdroje: iHorror, FreshEred

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.