Herce Benedicta Cumberbatche unesli v Africe: Svázali ho, naložili do kufru a odjeli

Tereza Pulgretová
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Většina lidí ho zná jako Sherlocka Holmese, v posledních letech se ale proslavil i rolí Doktora Strange z dílny Marvel Studios. Fanoušci a kritici ho milují jak pro herecké výkony a hlas, tak pro jeho neskonalý britský šarm a humor. Hollywoodský miláček Benedict Cumberbatch dnes slaví 45. narozeniny. Co vše jste o jeho zážitky nabitém životě nevěděli?

1. Drak Šmak

Když se Cumberbatch v roce 2010 objevil poprvé po boku kolegy Martina Freemana v seriálu Sherlock, toto herecké duo si ihned všichni zamilovali.

O několik málo let později je ale fanoušci mohli spatřit na plátnech kin znovu. Cumberbatche ovšem mnozí nepoznali. Ztvárnil totiž hrozivého Draka Šmaka. Záporné postavě ovšem nedal pouze ikonický hlas, dokonce ho ve speciálním obleku i zahrál. Tvůrci filmu mu poté pomocí moderních technologií přidali jeho zvířecí podobu.

Také jsme psali: Benedict Cumberbatch si zahraje v adaptaci thrilleru Alfreda Hitchcocka. Jeho postava bude kombinací Holmese a Bonda

Foto: New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer, Warner Bros. Pictures/Mark Pokorny

2. Stejní rodiče jako Sherlock

Když se člověk podívá na Cumberbatchovi rodiče, skoro jako by z oka vypadli těm, které má na obrazovkách jeho Sherlock Holmes. Překvapení! Herecký pár Wanda Ventham a Timothy Carlton, kteří v oblíbeném seriálu ztvárňují detektivovu matku a otce, jsou totiž skutečně rodiči oblíbeného herce. Právě po nich nejspíš Cumberbatch zdědil uměleckého ducha a talent.

Čtěte také: Režiséři Avengers zklamali. Nejdražší film, který dělali pro Netflix, je katastrofa

Foto: Colin Hutton

3. Únos v Jižní Africe

Rok 2004 byl pro umělce rokem jakéhosi znovuzrození. Když natáčel v Jižní Africe minisérii s názvem Na konci země, zažil únos jako ve filmu. Akorát že tento byl opravdový.

Se dvěma kolegy se v den volna vydali potápět nedaleko Mosambiku. Na cestě zpátky ale zjistili, že jim praskla pneumatika, a tak se rozhodli ji vyměnit. V tu chvíli je ale přepadli lupiči s pistolemi, svázali je, naložili do kufru auta a odjeli.

Poté, co jim unesení filmaři dali všechny svoje peníze a platební karty, nechali je jít. Celý proces ale trval okolo tří hodin a herec si z něj odnesl velmi nepříjemné zážitky.

Také jsme psali: Dámy mají smůlu: 7 slavných fešáků, kteří jsou gayové, ale možná jste o tom do teď neměli ani tušení

Foto: Kirsty Griffin/Netflix

4. Slavní příbuzní

Někdo se pro své role zkrátka narodí. A přesně to se dá doslovně říct o tomto britském herci. Výzkumníci z webu Ancestry.com pátrali po jeho předcích a zjistili, že je vzdálený příbuzný Sira Arthura Conana Doyla, jež je autorem legendárních příběhů detektiva Sherlocka Holmese.

To ale není všechno. Vzdálenou přízní mu prý byl i válečný hrdina Alan Turing, kterého měl Cumberbatch šanci ztvárnit ve filmu Kód Enigmy v roce 2014.

Také si můžete přečíst: Od dělnických kořenů po světovou ikonu: David Beckham míří na Netflix s dokumentem o svém životě a kariéře

Foto: StudioCanal

5. Cumberbitches nejsou cool

Věděli jste, že si fanynky tohoto hollywoodského fešáka dokonce dali vlastní jméno? Říkají si Cumberbitches. To se ovšem nelíbí ani samotnému herci, který se při zjištění, jak se jeho obdivovatelky nazývají, zhrozil. „Nedovolím, aby si moje fanynky takto říkaly. Myslím, že to celou myšlenku feminismu posílá zpátky do minulosti. Říkejte si radši třeba Cumberpeople,“ nechal se slyšet.

Čtěte také: 10 filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu. Pustit si je můžete i v češtině

Filmy s Benedictem Cumberbatchem, které najdete na Netflixu:

  • Síla psa
  • Star Trek: Do temnoty
  • 1917
  • Mauglí – příběh džungle
  • 12 let v řetězech
  • Mauritánec: Deník z Guantanáma

Zdroje: Mental Floss, ČSFD, Insider, Cheat Sheet

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.