Čtvrtá řada Stranger Things je inspirovaná děsivým příběhem, který se skutečně stal

Foto: Netflix

Jak s každou novou sérií roste popularita Stranger Things, roste i herecké obsazení. Druhá série nám dala Maxe, třetí série pak Robin a ve čtyřce se nám představil Eddie Munson, vůdce The Hellfire Clubu. A právě jeho dějová linka v seriálu je inspirována skutečným a velmi děsivým příběhem.

Pozor, článek obsahuje spoilery!

Eddie Munson se stal hlavním podezřelým v případu smrti roztleskávačky Chrissy Cunningham, první obětí Vecny. Jak děj čtvrté řady postupuje, hon na Eddiho se stupňuje a nabírá obrátky. Zatímco nadpřirozené prvky příběhu jsou smyšlené, zbytek Eddieho příběhu čerpá ze skutečných událostí, které se odehrály v 80. letech.

Jak odhalil oficiální účet Netflix Geeked na Twitteru, postava Eddieho je ve skutečnosti volně založena na Damienu Echolsovi. Ten byl v roce 1993, ve svých 18 letech, součástí skupiny teenagerů označených jako West Memphis Three, kteří byli zatčeni a později odsouzeni za ohavnou vraždu tří osmiletých chlapců.

V té době policejní vyšetřovatelé zaměňovali heavymetalovou hudbu, podobnou jakou poslouchal v seriálu Eddie Munson, za „ďábelskou“. Navzdory nedostatku důkazů obyvatelé West Memphis a úřady rychle obvinili z vražd metal-milující dlouhovlasé teenagery, které považovali za satanisty.

V roce 1994 byl Echols odsouzen k smrti za údajnou účast na zločinu, ale v roce 2011 byl po letech v cele smrti propuštěn poté, co se objevily nové důkazy DNA, které poukázaly na nového podezřelého a zpochybnily původní přesvědčení.

Ačkoli Eddie ve finále Stranger Things prožil svůj hrdinský okamžik, obyvatelé města Hawkins si stále mysleli, že je zodpovědný za smrt Chrissy, a pravděpodobně by byl neoprávněně uvězněn jako Echols.

Zdroje: Twitter/Netflix Geeked, HITC, Den Of Geek, Mens Health

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.