Oblíbené korejské drama Příběh Nokdua: Mladík na útěku se ukrývá převlečený za ženu

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Korejské komediální drama Příběh Nokdua (The Tale of Nokdu) z roku 2019 pobaví ty, kdo nepohrdnou romantikou v historickém prostředí. Od stereotypu se odchyluje jednou maličkostí, hlavní protagonista je většinu příběhu ženou.

Seriál Příběh Nokdua nám představí prostředí historické Koreje. Příběh vypráví o mladém Nokduovi, jehož rodina se stane obětmi útoku skupiny záhadných vražedkyň.

Nokdu (Jang Dongyoon), který je zvyklý na prostředí své domoviny na ostrově, slíbí, že odhalí, kdo stojí za napadením jeho nejbližších, a vydává se proto do hlavního města. Zde se shodou náhod setkává s jiným mladíkem, jehož misí je zavraždit krále dynastie Joseon. Navzájem si dvojice nešťastně překazí plány a z mladíka se vyklube převlečená žena, Dongju (Kim Sohyun), která také plánuje pomstu za svou rodinu.

Nokdu dál pronásleduje jednu z vražedkyň až do vesnice, kam mohou vstoupit pouze ženy a dostane (přímo geniální) nápad, jak proniknout dovnitř a zjistit, kdo a proč pronásleduje jeho rodinu. Stačí vyměnit šaty, trochu čarovat s makeupem, zvýšit hlas a Nokdu se přemění na slečnu Kim.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.