Vydírání, násilí i vraždy: Nový dokument ukazuje šokující důsledky nezodpovědného chování na internetu

Foto: Netflix

Spiknutí, podvody, vydírání, násilí i vraždy. Začne to sice na webu, ale rychle se z toho může stát nepříjemná realita. Internet prostě nezná hranic a následky bývají nedozírné. To vše ukáže nový dokumentární seriál Netflixu Síť klamu (Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet).

Netflix už 15. června zveřejní šestidílný dokument Síť klamu.  Antologická mini-série, kterou režíroval Brian Knappenberger, se hluboce ponoří do pěti příběhů (jeden má dva díly; pozn. redakce) podrobně popisujících vztah mezi internetem a zločinem. Zkoumá způsoby, jak mohou dezinformace a podvody ovlivnit životy lidí.

Upoutávka nabízí pohled na pět příběhů, které pokrývají různé zločiny spáchané prostřednictvím internetu, poskytuje komentáře a rozhovory s odborníky i oběťmi. Příběhy v dokumentu byly léta zkoumány. Zabývají se tématy od vydírání a nadřazenosti bílých až po vraždu zaměstnance Demokratického národního výboru Setha Riche.

„Beztělesná plavba ve virtuálním světě neznamená, že jsme odděleni od skutečných důsledků. Naše životy se stále odehrávají ve fyzickém světě, i když naše mysl je utopena v dezinformacích,“ řekl pro Variety režisér Knappenberger.

Jedna z epizod Death by Swat vypráví příběh online hráče, který podvodně volá na tísňovou linku 911, aby vyslal týmy SWAT do domovů nevinných obětí, dokud se jeden hovor nezmění v tragédii. Murder in DC zase prozkoumá vraždu, která se stala v roce 2016 v důsledku online konspirací. Sextortion například zase ukazuje příběhy obětí muže, který je vydíral kvůli citlivým materiálům.

To vše a mnohem více uvidíte na Netflixu v tomto šokujícím dokumentárním seriálu od 15. června.

Zdroje: Netflix, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.