Populární sci-fi thriller Black Mirror se má vrátit na Netflix s 6. řadou

Foto: Netflix

Už jsou to skoro tři roky, co jsme od Netflixu naposledy dostali novou várku populárního sci-fi thrilleru Black Mirror. Podle nových informací je ale nyní už ve vývoji šestá řada.

Antologický seriál Netflixu je stále nejlepší ve své třídě. Podívaná vytvořená Charliem Brookerem a Annabel Jonesovou stále patří mezi nejlepší seriály na Netflixu. Recenze na pátou sérii mírně pokulhávaly. Ať už kvůli nižšímu počtu epizod nebo povaze obsahu některých z nich. Třetí epizoda, ve které Miley Cyrus hraje popovou hvězdu, má aktuálně nejnižší hodnocení ze všech předešlých.

Pořad původně začal na britském Channel 4, než jej Netflix od třetí série převzal. Pátá řada, která měla pouze tři epizody, vyšla na Netflixu 5. června 2019. Od té doby už jsme se dalších dílů nedočkali. Teď ale svitla naděje.

V roce 2021 jsme dostali zprávu, že se Black Mirror může vrátit ve formě spinoffu. Nyní, v květnu 2022, však magazín Variety dokonce oznámil, že je v aktivním vývoji rovnou šestá série a měla by mít více dílů než předchozí.

Zdroj blízký produkci sdělil Variety, že poslední série je svým rozsahem ještě více filmová, přičemž každý díl je považován za samostatný film. To je samozřejmě v souladu s posledními řadami Black Mirror, u kterých epizody obvykle přesahovaly 60 minut.

Nová série Black Mirror bude první, která se objeví od doby, kdy v lednu 2020 tvůrce Charlie Brooker a jeho kreativní partnerka Annabel Jones opustili svou produkční společnost House of Tomorrow, za kterou stála Endemol Shine Group.

Netflix a Banijay Rights zatím odmítli informace kolem šesté řady komentovat.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.