Komik Adam Conover v novém dokumentu ukáže jak funguje americká vláda… anebo spíš nefunguje?

Foto: Netflix

Americký komik Adam Conover má novou show s názvem Adam Conover: Velké véčko (The G Word with Adam Conover). Seriál, který na Netflix vstoupí 19. května je komediálním dokumentárním pohledem na to, jak funguje americká vláda… anebo nefunguje.

Conover obvykle vysvětluje složité problémy komediálním stylem. Vypadá to, že přesně to samé ukáže i v dokumentárním seriálu Adam Conover: Velké véčko, ale s trochu dokumentárnějším charakterem.

Pořad, který je založen na knize The Fifth Risk: Undoing Democracy od Michaela Lewise, ukazuje Conovera, jak cestuje napříč Amerikou, aby ukázal, jak vláda ovlivňuje každým dnem životy milionů lidí, v dobrém i zlém, zvláštními a neobvyklými způsoby.

Každá epizoda se bude věnovat jinému tématu – jídlu, počasí, penězům, budoucnosti, nemoci a změně.

V epizodě Jídlo Adam odhaluje, jak americká vláda způsobila revoluci v americkém potravinovém systému. Navštíví například továrnu na zpracování hovězího masa v Cargill, aby se setkal s místními pracovníky, kteří se starají o to, aby bylo maso vhodné k jídlu. Poté prozkoumá, jak potravinová politika americké vlády způsobila nadváhu, nezdraví a vedla ke zrodu plněné pizzy.

V epizodě o počasí se Adam například připojí k letounu Hurricane Hunter – lovcům hurikánů a tajfunů, aby viděl, jak vláda předpovídá počasí.

V díle s názvem Peníze se zase zabývá způsoby, jak vláda udržuje peníze svých občanů v bezpečí v bance – nebo jak naopak upřednostňuje potřeby bohatých před běžnými Američany.

„Hey Siri!“ V Budoucnosti se podívám na to, kdo vytvořil GPS, drony, Roomba vysavače nebo vieruální asistenty. Také se podívá na kloub utajené vojenské agentuře zodpovědné za úžasné a zároveň hrozivé pokroky ve futuristické technologii.

V epizodě Nemoci zase Adam zkoumá, jak americká vláda vyhladila celé nemoci, jako jsou malárie či dětská obrna, které houfně zabíjely lidstvo. Setkává se s neuvěřitelnými vědci z National Institutes of Health (NIH), a také zjistí, proč a jak vláda katastrofálně špatně zacházela s nemocí COVID-19.

V poslední epizodě nazvané Změna se objeví Barack Obama, který také spolu s manželkou působí jako producent seriálu. Conover ho navštíví, aby s ním prodiskutoval, zda můžeme vyřešit nesčetné množství problémů, které v seriálu odhaluje.

Seriál má šest 30minutových epizod a premiéru bude mít na Netflixu 19. května 2022.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.