Nový mysteriózní thriller vás připoutá k obrazovce. Je inspirovaný skutečným příběhem

Eva Lenská
Foto: Netflix

Milovníci mrazivých thrillerů se mají zase na co těšit. Tentokrát ochutnají mysteriózní kousek přímo z Chile. Minisérie 42 dní temnoty byla inspirována skutečným případem a emoce postav jen umocňuje pochmurné počasí.

Chilská minisérie 42 dní temnoty (42 días en la oscuridad) má šest epizod a může se pyšnit tím, že se natáčela v nejnavštěvovanějším chilském městě Pucón, které láká návštěvníky na národní parky, jezera s vodopády a termální prameny. Největší atrakcí je tu však sopka Villarrica, která je tou pravou kulisou pro mysteriózní drama.

Verónica Montes (Aline Küppenheim) beze stopy zmizí. Její sestra Cecilia (Claudia Di Girolamo) a právník Víctor Pizarro (Pablo Macaya) tedy zahájí závod s časem, aby ji našli. Společně čelí nedbalosti institucí, předsudkům společnosti a šikaně tisku. Přesto udělají všechno pro to, aby pravda vyšla najevo.

Seriál režírovali Gaspar Antillo a Claudia Huaiquimilla, která napsala i scénář. Jak už jsme naznačili, svou roli v seriálu sehraje také počasí, o němž Gaspar Antillo řekl: „Jestli si myslíte, že pro nás byly déšť nebo chmurné počasí překážkou, nebylo tomu tak. Šlo nám o to, aby počasí bylo vidět a umocňovalo pocity postav, jejich emoce a jednotlivé záběry.“

Minisérii si můžete pustit na Netflixu už 11. května.

Čtete také: 5 seriálů pro ženy s ženami v hlavních rolích

Zdroj: Paris Beacon-News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.