Seriál Ostrovní blues sleduje příběhy obyvatel přímořského městečka a nabízí krásné scenérie ostrova Čedžu

Eva Lenská
Foto: tvN

Na Netflix míří další jihokorejský seriál, který nás pozve na krásný a kouzelný ostrov Čedžu. Na svědomí ho má jedna z nejpopulárnějších jihokorejských scenáristek No Hee Kyung.

Dvacetidílný seriál Ostrovní blues (Our Blues) sleduje skupinu lidí žijící v přímořském městečku, kteří prožívají životní vzestupy a pády. Vystupují zde jako sousedé, přátelé a rodinní příslušníci jeden druhého. Do hlavních rolí byli obsazeni Shin Min Ah, Kim Woo Bin, Lee Byung Hun, Han Ji Min, Uhm Jung Hwa a Cha Seung Won.

Hvězdná scenáristka No Hee Kyung během rozhovoru pro The Korea Times uvedla, že během psaní scénáře zhlédla více než 100 dokumentárních filmů, které jí pomohly vytvořit náležité prostředí a postavy.

Poté dodala: „Žila jsem na Čedžu několik let a tento ostrov jsem si zamilovala. Oblíbila jsem si nejen krásnou krajinu, ale i jedinečnou místní kulturu, která podporuje komunitní život.“

Noh také hovořila o tom, že ve svém nejnovějším seriálu spojila několik jednotlivých příběhů. „Nepamatuji si přesně kdy, ale v určitém okamžiku mě psaní příběhu se dvěma hlavními postavami přestalo zajímat. Každý jsme přece hrdinou svého vlastního příběhu, nebo ne? Nechtěla jsem s některými postavami zacházet jako s méně významnými,“ řekla. „Zatoužila jsem po novém žánru, novém ději, nové perspektivě, a proto jsem se rozhodla pro styl omnibusu.“

Režisérem seriálu je neménně populární režisér Kim Kyu Tae, jenž natočil jeden z nejúspěšnějších jihokorejských seriálů Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo.

Ostrovní blues nám bude Netflix dávkovat po jednotlivých dílech od 21. května.

Zdroj: The Korea Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.