7 mysteriózních krimi seriálů podle knih Harlana Cobena, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Elisabeth Francová
Foto: Netflix

Napínavé krimi seriály podle knih Harlana Cobena nás vždy připoutají do křesla a nutí sledovat spletité příběhy úplně bez dechu. Nyní přišel na Netflix již sedmý seriál a zdaleka nebude posledním!

Amerického spisovatele Harlana Cobena asi netřeba příliš představovat. Oblíbený autor mysteriózních krimi příběhů má na svém kontě již 33 knih, 75 milionů prodaných výtisků a překlad do 43 jazyků. V roce 2018 podepsal multimilionovou smlouvu s Netflixem na celkem 14 seriálů podle jeho knižních předloh. Aktuálně přistál na Netflixu sedmý seriál, můžeme se tedy těšit ještě na dalších sedm. A že se rozhodně je na co těšit! Seriály jsou velmi populární a kladně přijímané jak diváky, tak kritiky. 

Zde je kompletní přehled doposud vydaných seriálů:

V bezpečí 

První z Cobenových seriálů se od ostatních liší, není totiž podle knižní předlohy, ale originální výtvor autora pro Netflix. Nutno dodat, že velmi povedený!

Když se ztratí šestnáctiletá Jenny, její ovdovělý otec Tom se pustí do vlastního pátrání a odhalí přitom lži a temná tajemství sousedů ve čtvrti, kde žije.  

Cizinec

Adama Price osloví záhadná žena a sdělí mu šokující tajemství o jeho manželce. Brzy poté jeho žena zmizí. Co se s ní stalo? A kdo je ona tajemná cizinka?

Temné lesy

Je to již 25 let, co sestra varšavského státního zástupce záhadně zmizela. Čerstvě nalezené tělo ženy mu dodává naději, že možná zjistí, co se tenkrát skutečně stalo. Pátrání v minulosti odhaluje dávno pohřbená rodinná tajemství…

Nevina

Mladý muž Mateo se zapletl do rvačky, což skončilo to neúmyslným zabitím. Po odpykání trestu se pokouší začít nový život s manželkou Olivií. Jde to dobře, ale jen do chvíle, než Mateo dostane šokující a nevysvětlitelný telefonát…

Nadobro ztracený

Francouzi Guillaumeovi před deseti lety tragicky zemřela první láska Sonia a jeho bratr Fred. Nyní, na pohřbu jeho matky, zčistajasna zmizí jeho přítelkyně. Muž je odhodlaný dívku najít a ocitá se v noční můře záhad rodinné historie.

Drž se blízko

Carlton Flynn záhadně zmizí přesně sedmnáct let poté, co se ztratil jiný mladý muž, Stewart Green. Tato událost nabourá životy tří lidí, matky několika dětí, fotografa a detektiva, kteří spolu zdánlivě nemají nic společného. Nyní hrozí, že jim dávná tajemství zničí jejich bezpečné klidné životy.

Drž se

Děj nejnovějšího seriálového přírůstku (na Netflixu od 22. 4.) je zasazen do do bohaté varšavské čtvrti, kde se všichni sousedé dobře znají. Šestnáctiletému Adamovi zemře nejlepší kamarád. Adam se začne chovat zvláštně a později nevysvětlitelně zmizí. Po nainstalování sledovacího softwaru do jeho mobilu se objeví propletená síť tajemství a lží…

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.