5 důvodů, proč byste si neměli nechat ujít historický seriál Dědicové země

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na Netflix míří nový španělský seriál Dědicové země, který upoutá především milovníky historie. Pokud stále váháte, zda se koukat, možná vás naláká 5 zajímavostí o tomto osmidílném seriálu.

Knižní předlohu napsal populární španělský spisovatel

Seriál byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy úspěšného španělského spisovatele Ildefonsa Falconese, který napsal historické romány Katedrála moře, Ruka Fátimy a Bosá Královna. Falcones se narodil v roce 1959 v Barceloně a momentálně je nejpřekládanějším španělským autorem. Je ženatý a má čtyři děti.

Nádherné natáčecí lokace

Dědicové země se natáčeli na opravdu nádherných místech. V ulicích starého města Girony, kde spolu s hrdiny navštívíme například Arabské lázně z dob arabské nadvlády. Vydáme se také na zámek Hostalric a samozřejmě do hlavního města Katalánska, Barcelony. Své přírodní krásy ukáže i pláž Tamarit v provincii Tarragona.

Foto: Netflix

Přitažlivý Yon González v hlavní roli

Pětatřicetiletý Yon González patří k nejpřitažlivějším španělským hercům. Vidět jste ho mohli už v seriálu Holky na drátě, kde ztvárnil Francisca Gómeze. Tento fešák se narodil v Bergaře a s herectvím začal v roce 2006 v seriálu SMS: Sin Miedo a Soñar. V roce 2011 se umístil na šestém místě v žebříčku 20 nejvíc sexy španělských herců. Jeho starší bratr Aitor González Luna je také herec.

Lákavý děj

Seriál se odehrává ve 14. století a vypráví příběh Huga Lora, syna zesnulého námořníka, který pracuje v loděnicích díky štědrosti váženého muže Arnaua Estanyola, a touží se stát stavitelem lodí. Cestu mu zkříží rodina Puigů, která nenávidí jeho mentora a usiluje o pomstu. Hugo se tak musí rozhodnout, zda bude loajální nebo přežije. Nicméně, pořád je tu slib, který dal rodině Estanyolových.

Premiéra na Netflixu

Seriál bude mít celosvětovou premiéru 15. dubna na Netflixu, kde bude ke shlédnutí exkluzivně po dobu dvanácti měsíců, a poté bude 3 měsíce k dispozici divákům sledujícím Atresmedia a Televisió de Catalunya.

Zdroj: diezminutos, archyde, wikipedia, databazeknih

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.