10 zajímavostí o seriálu Rozčarování, z kterých budete rozčarovaní: Co má společného se Simpsonovými nebo Ajťáky?

Anež Štefanová
Foto: Courtesy of Netflix

Nedávno na Netflixu vyšla čtvrtá řada Rozčarování (Disenchantment) od Matta Groeninga, tvůrce Simpsonových. Pojďte se s námi podívat na 10 zajímavostí, které jste určitě nevěděli a které vás nejspíš překvapí.

  1. Jedná se o třetí animovaný seriál Matta Groeninga, hned po Simpsonových (1989) a Futuramě (1999). Zároveň se jedná o první seriál, který má příběhovou linku.
  2. Narozdíl od Simpsonů a Futuramy, tady mají všechny lidské postavy pět prstů. Výjimkou jsou mýtická stvoření, například Elfo má jen čtyři prsty, zatímco démon Luci a Beanina macecha Oona mají jen tři.
  3. Pokud si všímáte detailů, nejspíš vás zaujalo oblečení, co má na sobě Elfo. Nepřipomíná vám to něco? Přesně tak, červené tričko a modré kalhoty měl i Bart Simpson. A tyto barvy se objevily v malé obměně i ve Futuramě, kde měl Fry červenou bundu a modré džíny.
  4. V Rozčarování se spolu znovu setkávají Matt Berry, Richard Ayoade a Noel Fielding, kteří spolu hráli například v kultovním sitkomu Ajťáci. Své hlasy propůjčili postavám Gordyho, prince Merkimera a kata Stana.
  5. Jméno Luci je zkratka pro Lucifer, což celkem dává smysl, když se podíváme na to, odkud tento malý vychytralý démon přišel.
  6. Postava Elfa je první, kterou Matt Groening nakreslil po tom, co vznikl jeho specifický styl kreslení postav. Autor řekl, že Elfovi schválně nakreslil kotlety, aby si ho nikdo nespletl s dítětem.
  7. Vzhled Luciho je inspirovaný Hádovými posluhovači z Disney animáku The Goddess of Spring z roku 1934.
  8. Královna Oona mluví v originále lámanou angličtinou se silným přízvukem, který působí jako kombinace ruského a německého přízvuku.
  9. Celé jméno princezny Bean je Tiabeanie Mariabeanie de la Rochambeaux. Své jméno představila v epizodě Okázalá bažina, kde byla ale opilá a své příjmení si změnila na Drunkowitz.
  10. Vzducholoď Steamlandu se objevila už v prvním díle, i když Steamland jako takový se v seriálu objeví mnohem později.

Zdroje: imdb, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.