Netflix bude mít nový seriál od tvůrců Papírového domu. Inspirovali se pandemií

Foto: Tamara Arranz / Netflix

Tvůrce španělského populárního seriálu Papírový dům (Money Heist) Alex Pina obnovil svou smlouvu s Netflixem a už nyní se svým týmem pracuje na dalším projektu. Ten bude inspirovaný tím, co jsme všichni zažili a rádi bychom, aby to už jednou pro vždy skončilo – pandemií.

V současné době Alex Pina, který se podílel také na seriálech White Lines nebo Holky z červeného gauče (Sky Rojo), pracuje na spin-offu Papírového domu, který by se měl zaměřit na postavu Berlína, v hlavní roli s Pedrem Alonsem.

Nejnovější projekt Alexe Piny a jeho týmu zní zajímavě už jen kvůli tomu, že má být inspirovaný pandemií. Ale bude mít úspěch? Většinu lidí už nebaví slyšet o covidu, ať už prostřednictvím zpráv nebo odkazů v jejich oblíbených televizních pořadech. Těch několik pořadů a filmů s pandemickou tematikou vydaných v posledních několika letech nebylo zrovna dobře přijato. Situační komedie stanice NBC Connecting byla dokonce stažena.

Zkrátka a dobře, většina lidí by se raději obrátila k televizi jako k úniku, a ne k připomenutí toho, čím poslední dva roky procházíme v reálném životě. Pina uvedl, že dostal nápad na další seriál poté, co si přečetl článek ve španělských novinách z 9. října 2021 o bohatých Španělech, kteří si po pandemii kupovali bunkry.

„Některé z nově postavených přístřešků byly luxusní domy v podloží, až o 15 pater níže, s exkluzivními službami jako například kino, bazén, lázně, posilovna, zahrada, s vodou a jídlem na to, aby se v nich dalo přežít až pět let. Šlo o podzemní komunitu pro 75 lidí. A pak jsme přemýšleli, jaký by tam byl život. Společenské, rodinné a romantické vztahy v podzemním krytu, kam narychlo lidé uprchli,“ řekl pro Hollywood Reporter.

Kromě toho o seriálu zatím neznáme další podrobnosti. Vzhledem k tomu, že Alex Pina stále pracuje na několika dalších projektech, pravděpodobně uvidíme tuto novinku nejdříve koncem roku 2023 nebo až v roce 2024. A kdo ví, možná do té doby budou lidé tomuto tematu otevřenější.

Zdroje: The Hollywood Reporter, Netflix Life

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.