Komediální seriál s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v hlavní roli přichází na Netflix

Foto: Studiya Kvartal-95

Netflix získal vysílací práva na komedii Služebník lidu (Servant of the People/Sluga naroda / Слуга народу), seriál s Volodymyrem Zelenským, který se v posledních týdnech stal známým po celém světě kvůli invazi na Ukrajinu.

Ukrajinský politický sitkom sleduje učitele (v podání Zelenského, současného prezidenta Ukrajiny), který brojí proti zkorumpovanému politickému establishmentu, rozpoutá virální kampaň a poté se ocitne nečekaně zvolen do role prezidenta.

Foto: Studiya Kvartal-95

Všech 24 epizod první série je nyní k dispozici ve vybraných regionech Netflixu, včetně Netflixu ve Spojených státech, Kanadě, Austrálii, Indii a v evropských regionech. Celkem byly v letech 2015 až 2019 produkovány tři série.

Seriál téměř odpovídá tomu, co se stalo po jeho odvysílání, a možná byl dokonce jedním z hlavních důvodů, proč byl Zelenský následně v roce 2019 zvolen prezidentem.

Seriál byl na Netflixu dostupný již dříve. Naposledy od května 2017 do března 2021. Vzhledem k aktuální situaci a popularitě ukrajinského prezidenta po celém světě se Netflix rozhodl znovu odkoupit práva. Podle Fox News zaznamenal seriál navíc v posledních týdnech boom a mnoho lidí o něj projevilo zájem.

První série ze tří je nyní dostupná na Netflixu. Bohužel aktuálně pouze zatím v ruštině, přestože je původní znění také v ukrajinštině, s anglickými titulky. Nejsou k dispozici žádné dabingy. Najít se dá po přepnutí profilu do angličtiny pod názvem Servant of the People.

Zdroje: Fox News, Whats on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.