Superstore, neznámá perla mezi sitcomy: Co se děje v obchodě, kde pracuje banda těžce neschopných Američanů?

Petr Stoško
Foto: NBC

Natočit kvalitní vtipný kousek se rok co rok jeví jako čím dál těžší úloha. V roce 2015 vyšel ale sitcom z prostředí běžného amerického obchodu v St. Louis ve státě Missouri, kde sleduje osudy postav několika zaměstnanců.

Superstore začal na podzim roku 2015 jako jeden z mnoha nízkonákladových seriálů, které tvůrci zkusí odvysílat, a buď se chytí, nebo ne. Po několika epizodách bylo jasné, že vše vyšlo, a to hlavně díky skvělému castingu, který tvůrci vzali z trochu jiného pohledu. Podle tvůrce pořadu, Justina Spitzera, byl hlavní trik v tom obsadit do hlavních rolí „obyčejné“ herce, kdy každá postava nevypadá jako z modelingového časopisu. Divák má tak skutečně pocit, že sleduje běžné lidi, jako je on sám.

Příběh seriálu sleduje několik postav, kterými jsou především vedoucí směny Amy Sosa (America Ferrera), nováček mezi zaměstnanci Jonah Simm (Ben Feldman), šéfka bezpečnosti Dina Fox (Lauren Ash) a vedoucí pobočky Glenn Sturgis (Mark McKinney). Směsice různých (a někdy až pochybných) osobností dává díl za dílem možnost vzniku nejrůznějších her a dalších způsobů, jakými si zaměstnanci snaží ukrátit dlouhou chvíli.

Čtěte také: Co je horší než Like house plný mladých influencerů? Rozhodně Hype house

Máte-li chuť na zábavný sitcom, ke kterému se vám bude chtít sednout večer po práci, tak by mohl být Superstore právě tím, co hledáte. Herecké výkony, scénář a samotné prostředí vzbudí u nejednoho z vás dojem, že do takového obchodu chodíte každý den i vy.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.