Konečně je tu dlouho očekávaná 6. série seriálu Cizinka. Jamie a Claire budou opět čelit nebezpečí

Eva Lenská
Foto: Sony Pictures Television / Jason Bell

A je to tady! Dočkali jsme se! Jelikož natáčení 6. série zkomplikovala pandemie covidu-19, museli jsme čekat opravdu dlouho. Naštěstí je to za námi a Netflix nám přináší další dobrodružství odvážné Claire a udatného Skota Jamieho.

Šestá série Cizinky (Outlander) volně vychází z šesté knihy Diany Gabaldon nazvané A Breath of Snow and Ashes (česky vyšla pod názvem Ledový dech). Oproti ostatním řadám bude mít pouze 8 epizod, ty však nebudou nijak ošizené. Čeká nás opět něco velkolepého, co nám vezme dech!

Na konci 5. série prožila Claire (Caitriona Balfe) vskutku traumatický zážitek, ze kterého se bude zotavovat. Dosud všem pomáhala, snažila se být samostatná a měla svou hlavu. Nyní to nebude tak snadné. Ač bude tvrdit, že je v pořádku, bez podpory svých blízkých se neobejde.

To ale není všechno, co nás čeká. Podle knižní předlohy máme rok 1772 a s ním přichází i revoluce a řada povstání. Guvernér vyzývá Jamieho Frasera (Sam Heughan), aby sjednotil zámořské kolonie pro krále. Jenže Jamie od své manželky ví, že za tři roky zazní výstřel, o kterém uslyší celý svět, a na konci toho všeho bude nezávislost. Ti, kteří byli věrní králi, budou mrtví nebo ve vyhnanství.

Další hrozba také vystrkuje drápky z budoucnosti, a to v podobě drobného výstřižku z Wilmingtonských novin z roku 1776, jenž přináší informaci o tom, že Jamieho a jeho rodinu usmrtil požár. Zda, se to skutečně stane, ukáže až čas.

V 6. sérii se také seznámíme s novými postavami. Poznáme rodinu Christieových, která se skládá z Toma (Mark Lewis Jones), Allana (Alexander Vlahos) a Malvy (Jessica Reynolds). Tom Christie přijíždí na Fraserův hřeben a hledá místo, kde by se usadil. Jako oddaný protestant začíná svými vyhraněnými názory a přesvědčením vyvolávat napětí. Není divu, že mezi ním a Jamiem budou panovat neshody.

Caitriona Balfe v rozhovoru pro Entertainment Weekly o nováčcích uvedla: „Christieovi nejsou typičtí padouši, což je skvělé a osvěžující. Claire a Malva si vybudují skvělý vztah a pouto. Je to opravdu srdcervoucí a velmi zamotaný příběh, do kterého se všichni zapletou.”

Podle všeho se máme opravdu na co těšit! Netflix nám bude Cizinku servírovat po dílech. První epizody 6. série se dočkáme už 7. března.

Zdroje: parade, elle

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.