Seriál podle slavné videohry je tady. Cuphead na scénu! vzdává poctu animákům ze 30. a 40. let

Petr Stoško
Foto: Netflix

Slavná videohra Cuphead z roku 2017 se stala pro svůj nádherný vizuál a pekelně těžkou hratelnost oblíbenou po celém světě. Její obrovský úspěch dokládá rozhodnutí Netflixu vytvořit k ní seriálovou adaptaci, která by měla zaujmout nejen hráče původní videohry.

Hra chtěla svým stylistickým zpracováním vzdát hold starým animovaným seriálům z dílny Walta Disneyho a odlišit se tak od ostatních animovaných her. Tvůrci Netflixu si v roce 2019 uvědomili potenciál této značky a oslovili kanadské Studio MDHR, které stojí za vznikem této hry. Výsledkem je samostatný animovaný seriál, který věrně kopíruje herní vizuál a přidává drobné moderní prvky dnešní animované tvorby.

Čtěte také: Jednotky vesmírného nasazení se Stevem Carellem jsou zpátky. Napraví si reputaci po průměrné první řadě?

Celý seriál se točí okolo impulzivního a mírně nafoukaného Cupheada, který se svým opatrným a poddajným bratrem Mugmanem tropí jednu vylomeninu za druhou. Oba se dostávají neustále do nebezpečných a vtipných situací, ze kterých se vždy musí nějak vymotat. Někdy se musí vypořádat se samotným ďáblem a jindy s dítětem, které je schopné zničit celý dům.

První řada seriálu čítá dvanáct epizod a je volně inspirovaná některými úrovněmi a souboji s bossy v samotné videohře. Tvůrci cílí nejen na hráče původní hry, ale také na nové publikum, které může oslovit netradiční stylizace.

Seriál je k dispozici na Netflixu už od 18. února je kompletně s českým dabingem.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.