Jednotky vesmírného nasazení se Stevem Carellem jsou zpátky. Napraví si reputaci po průměrné první řadě?

Petr Stoško
Foto: Netflix / Diyah Pera

Jednotky vesmírného nasazení (Space Force) si před dvěma lety odbyly svou poněkud rozpačitou premiéru, kterou nezachránil ani slavný Steve Carell. Teď tady ale máme druhou řadu, která má být svižnější, vtipnější a celkově zábavnější než první řada.

Jedním z vrcholů jarní sezony v roce 2020 měl být zbrusu nový originální seriál Jednotky vesmírného nasazení, který měl táhnout populární komik Steve Carell. Velká očekávání seriál tehdy nenaplnil a mnoho diváků a recenzentů odešlo od obrazovek spíše s pocitem zklamání. Ačkoliv se seriál pyšnil rozmanitými osobnostmi a skvělým hereckým obsazením v čele se Stevem Carellem, Johnem Malkovichem, Benem Schwartzem, Lisou Kudrow nebo Jimmym O. Yangem, nedokázal naplnit vysoká očekávání. Po dvouletém čekání a pilování scénáře se Space Force vrací na scénu s plnou parádou.

Velitele vesmírných sil, Generála Marka Nairda, čeká disciplinární řízení ohledně neuposlechnutí rozkazu ponechat astronauty na pospas jejich osudu. Ačkoliv se vše podařilo a američtí i čínští astronauti se vrátili domů, čeká Marka a celý jeho tým vyšetřovací komise vedena novým ministrem obrany. Celý tým stojí na straně svého Generála, ale ani to možná nebude stačit. Na Marka má spadeno jeho velký rival a ten udělá vše pro to, aby byl Mark sesazen jako velitel vesmírných sil.

Čtěte také: Harampádí nebo zlatý důl? Po válce skladů je tu swap shop

Seriál Jednotky vesmírného nasazení je čistokrevná komedie, která si decentním humorem dělá legraci z dnešní politiky USA a snaží se vše náležitě odlehčit. Seriál je na Netflixu dostupný od 18. února v anglickém znění s titulky, ale i s českým dabingem.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.