Inspirovali se tady tvůrci Papírového domu? Dokument o jedné z největších loupeží světa míří na Netflix

Foto: Netflix

Na Netflix míří seriál o jedné z nejpozoruhodnějších brazilských loupeží. A ne, nejde o další verzi Money Heist (Papírový dům). Tentokrát nám streamovací gigant nabídne dokumentární pohled na případ, který se skutečně udál.

Třítunová kořist vyloupené brazilské centrální banky (Hei$t: The Great Robbery of Brazil’s Central Bank) přichází na Netflix už 16. března. V dokumentu uvidíme dosud nezveřejněná svědectví od policie i zločinců a také velké množství archivních záběrů, které budou rekonstruovat historickou loupež brazilské centrální banky ve Fortaleza ve státě Ceará.

V srpnu 2005 se lupiči pomocí tunelu dlouhého téměř 80 metrů dostali do bankovního trezoru a unikli s více než 160 miliony brazilských realů (cca 667 miliony korun), tedy téměř 3,5 tunami hotovosti. Dokument se třemi epizodami, které mají každá 50 minut, znovu ukáže klíčové momenty ze hry na kočku a myš mezi federální policií a lupiči, která trvala více než 5 let.

Šlo o jednu z největších bankovních loupeží v historii Brazílie a celého světa. Pořad odhalí nečekané podrobnosti o loupeži i jejích tragických následcích. Vypadalo to jako dokonalý zločin, ale po něm následovalo vydírání, únosy a vraždy… To vedlo i samotné lupiče k domněnce, že peníze byly prokleté.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.