Co dnes dělá skutečná podvodnice Anna Delvey? Na seriálu Netflixu vydělala balík a píše knihu

Foto: David Giesbrecht / Netflix

Neskutečná Anna (Inventing Anna) je další dramatickou minisérií Netflixu, která uchvátila svět. Příběh vypráví o podvodnici Anně Delvey, která si podmanila newyorskou smetánku a také dokonale podvedla. Kde je skutečná Anna dnes? Je stále ve vězení?

Nejdříve nám Netflix naservíroval dokument Podvodník z Tinderu (The Tinder Swindler), kde ukázal případ Simona Levieva, který hledal oběti pomocí seznamovací aplikace a následně z nich vymámil peníze. Brzy na to přišel streamovací gigant se seriálem o dalším podvodníkovi, tedy vlastně podvodnici. Jde o Annu Delvey, vlastním jménem Annu Sorokin, která předstírala, že je bohatá německá dědička a podmanila si newyorskou smetánku.

Více o seriálu Neskutečná Anna jsme psali ZDE.

Mnoho fanoušků seriálu si klade otázku, kde je skutečná Anna Delvey, podle jejíhož příběhu byl seriál natočen, dnes. Nyní 31letá podvodnice byla zatčena v roce 2017 poté, co povedla banky a nezaplatila tučné účty za hotely na Manhattanu. V roce 2019 byla dle ABC News po vznesení osmi obvinění z menších i větších krádeží odsouzena ke čtyřem letům vězení a měla splatit škody ve výši téměř 4,3 milionů korun. 

Za dobré chování byla 11. února 2021 po odpykání téměř čtyř let trestu předčasně propuštěna. Hned po šesti týdnech na svobodě však byla vzata do vazby Imigračního a celního úřadu (ICE) v New Yorku za překročení doby platnosti víza, kde čeká na dořešení svého nevyřízeného případu a bojuje proti deportaci do Německa.

Dnes Anna Delvey údajně lituje svých činů.: „Je mi líto, jak je můj případ vnímán. A je mi líto, že jsem se uchýlila k těmto činům, o kterých si lidé myslí, že jsem na ně dnes hrdá. Je mi líto rozhodnutí, která jsem udělala. Rozhodně nemám pocit, že by byl svět lepším místem, kdyby se lidé jen snažili být jako já,“ řekla novinářce New York Times Emily Palmer.

Zločiny se nevyplácí. Anně se ale vlastně nakonec i trochu vyplatil a to díky seriálu Netflixu. Kromě toho, že ji proslavil, dle New York Times jí měl také zaplatit 320 000 dolarů (6,9 milonů korun) za životní práva na seriál a konzultaci k projektu. Mluvčí Netflixu číslo údajně nepotvrdila, ale napsala, že platby byly provedeny na vázaný účet monitorovaný Úřadem služeb obětem státu New York.

„Zaplatila jsem 198 000 dolarů za restituci, kterou jsem splatila v plném rozsahu hned a zbytek jde na mé právní poplatky,“ vysvětlila Anna New York Times na otázku, jak peníze využije. Aktuálně pracuje na dokumentárním projektu s Bunim Murray Productions, na knize o svém pobytu ve vězení a také na podcastu.

Annu stále můžeme najít na Instagramu pod účtem @theannadelvey, který je aktivní od prosince 2013, kdy vytvořila svůj první příspěvek z Paříže.

Zdroje: New York Times, ABC News, Insider, Good To Know

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.