Spravedlnost pro mladistvé: Přísná soudkyně porušuje zvyky a trestá mladistvé delikventy vlastním způsobem

Eva Lenská
Foto: Swann Studio/Netflix

Zásoba jihokorejských filmů a seriálů na Netflixů nevysychá a vypadá to, že ani nevyschne. Máme tu další kousek, který se zaměří na právo, soudnictví a mladé delikventy. 

Desetidílný seriál Spravedlnost pro mladistvé (Juvenile Justice) potěší především diváky, kteří mají rádi právnické a krimi seriály. Natočil jej režisér Hong Jong Chan podle scénáře Kim Min Sooka. Seriál měl původně vyjít už v lednu, produkce se však rozhodla premiéru o měsíc posunout.

Foto: Swann Studio/Netflix

Vzhledem k tomu, že trestné činy spáchané nezletilými delikventy stále nabývají na násilnosti a krutosti, je třeba s tím něco udělat. Nově jmenovaným soudcem soudu pro mladistvé v okrese Yeonhwa se tak stává soudkyně, nechvalně známá svou nelibostí právě vůči mladistvým.

Sim Eun Seok se v mládí stala obětí trestné činnosti mladistvých, tudíž by mladé kriminálníky nejraději neviděla. Bohužel se jim nyní musí jako soudkyně věnovat a potlačit svou averzi. Nicméně je přísná a delikventy trestá svými vlastními metodami. Provinilcům tak pomáhá zjistit, co to skutečně znamená být dospělý a nést odpovědnost za své činy.

Hlavní hrdinku ztvárnila Kim Hye Soo, která se po čtyřleté pauze triumfálně vrátila na televizní obrazovky a dodnes patří k nejpopulárnějším jihokorejským herečkám, které svou kariéru začaly koncem 80. let jako dětské herečky. Vidět jste ji mohli například v seriálu Hyena.

Na seriál se budete moci podívat 25. února.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.