Neskutečná Anna, žena, která okradla americkou smetánku: Seriál podle skutečné události míří na Netflix

Foto: Aaron Epstein/Netflix

Na jaře roku 2018 světem proletěl článek Jessicy Pressler publikovaný v newyorském magazínu o 27leté ženě, která si podmanila newyorskou smetánku. Několik let předstírala, že je německou dědičkou a nejen, že se začlenila mezi místní boháče, ale také je připravila o peníze. Jejího příběhu se nyní chytil Netflix a natočil o ní mini sérii Neskutečná Anna (Inventing Anna).

Tenhle příběh se opravdu stal. Ale leccos je v něm od základu vymyšlené, uvádí svůj nový seriál Netlix. Drama od tvůrců Bridgertonových, Neskutečná Anna, které bude mít na Netflixu premiéru 11. února, vypráví příběh Anny Delvey (aka Anna Sorokin), o které v roce 2018 psala ve svém článku „Jak Anna Delvey podvedla newyorksou smetánku“ novinářka Jessica Pressler.

Uvidíme příběh Anny, která divoce utrácí peníze, užívá si života v luxusu plného spousty extravagantních večírků, výletů a módy. Ale také budeme svědky jejího podezřelého chování, podvádění lidí a okrádání je o peníze… Až nakonec přijde její pád! Hlavní roli si zde zahrála hvězda seriálu Ozrak a držitelka ceny Emmy, Julia Garner.

Pokud jde o skutečnou Annu Delvey, narodila se v Rusku a jako náctiletá se s rodiči přestěhovala do Německa. Když v roce 2018 vyšel výše zmiňovaný článek, odpykávala si už trest ve vězení na Rikers Island. V roce 2019 byla dle ABC News po vznesení osmi obvinění z menších i větších krádeží totiž odsouzena ke čtyřem letům vězení a měla splatit škody ve výši téměř 4,3 milionů korun.  V roce 2021 byla však Anna předčasně propuštěna, avšak v současné době je ve vazbě Imigrační a celní policie (ICE). Magazín Insider uvádí, že čeká na potenciální deportaci do Německa.

Foto: Aaron Epstein/Netflix

Když se herečka Julia Garner připravovala na svou roli, setkala se s Annou ve vězení. Byla velice překvapená. „Ve skutečnosti je opravdu sladká. Byla nesmírně okouzlující a velice jemná. Když ale něco chce, dokáže zvýšit hlas,“ uvedla herečka pro Town & Country. Anna Delvey ji prý dokonce požádala, zda může slyšet německo-rusko-americký přízvuk, který Julia používá při jejím ztvárnění.

Zdroje: Netflix, Cosmopolitan, Insider, own & Country, ABC News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.