Tak trochu jiný Dva a půl chlapa. Seriál Champions stihnete za jeden večer

Eva Pospíchalová
Foto: NBC

Krátký nenáročný seriál z roku 2018 ve stylu Dva a půl chlapa, který lze zhlédnout za jeden večer, patří mezi takzvané “skryté klenoty” Netflixu. Už jste ho viděli?

Vince (Anders Holm) je pohledný vlastník fit centra v Brooklynu, který žije mládežnickým životem bez závazků. V posilovně Champions pracuje také jeho mladší bratr a zároveň spolubydlící Matthew (Andy Favreau). Vince jednoho dne dostává lákavou nabídku nejen na prodej posilovny, ale také bydlení na Floridě, což se pomalu snaží uskutečnit, než se mu život obrátí vzhůru nohama. 

Zničehonic Vince navštíví jeho bývalá přítelkyně z vysoké školy Priya (Mindy Kaling) a představí mu jeho patnáctiletého syna Michaela (J.J.Totah), o kterém Vince neměl do teď nejmenší tušení. Excentrický Michael se přijel do New Yorku ucházet o místo na výběrové univerzitě, což jeho matka chytře využije a synka ubytuje u jeho dodnes cizího otce. 

Foto: NBC

Sportovec Vince, který je pravým opakem ambiciózního umělce Michaela, se musí nyní vypořádat s chaotickou situací a rozhodnout o směřování svého života. Také se musí naladit na stejnou vlnu s citlivým Matthewem, zároveň musí se svou novou situací obeznámit kolegy v posilovně a hlavně seznámit sám sebe s rodičovskými povinnostmi.

Skrz epizody této jednohubky se seznámíme mnoha postavami, uvidíme jejich osobnostní růst, rozvoj vztahů a také se pobavíme u vtipných scének, které vyvstávají z mnohdy absurdních situací.

Krátký seriál od tvůrců sitkomů The Office a The Mindy Project je nenáročnou komedií plnou sarkasmu a zesměšňování moderních stereotypů. Vytýkán mu bývá ohraný scénář, dětinskost či až “přílišná reprezentace” v obsazení. Nicméně seriál je hlavně oddechovka. Větší hloubka se v něm hledat nedá. Divákovi, který má rád pozitivně naladěné prostředí, by se tento kousek mohl líbit.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Marta Kratochvílová

    Koukala jsem, že na ČSFD to má fakt špatný hodnocení. :-O