Žena v domě přes ulici od dívky v okně: Z parodie na mrazivé thrillery běhá mráz po zádech

Eva Lenská
Colleen E. Hayes/Netflix

Viděla Anna vraždu nebo se jí to jenom zdálo? Netflix vás již brzy osloví novou minisérií, která je nasáklá vínem a běhá z ní mráz po zádech. Má dokonce velmi dlouhý, unikátní název: Žena v domě přes ulici od dívky v okně.

Milovníky thrillerů a černého humoru čeká tak trochu mysteriózní parodie na všechny ty filmy o ženách, které se zbláznily a pod vlivem alkoholu a antidepresiv viděly vraždu.

Minisérii Žena v domě přes ulici od dívky v okně (The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window) má na svědomí režisér Michael Lehmann, který natočil komedie Rockeři a Vdáš se, a basta!

Foto: Colleen E. Hayes/Netflix

Anna (Kristen Bell) je zklamaná životem a každý den je pro ni stejný. Sedí u okna, zapíjí léky vínem a sleduje, co se děje tam venku. Když se naproti přes ulici přistěhuje pohledný soused (Tom Riley) a jeho rozkošná dcera (Samsara Yett), začne vidět světlo na konci tunelu. Tedy až do chvíle, kdy se stane svědkem hrůzné vraždy. Otázkou však je, zda ke zločinu skutečně došlo, nebo je jen výplodem její bujné fantazie.

Ovíněná dáma neváhá, odhodlaně bere věci do vlastních rukou a vydává se na spletitou cestu za vyřešením vraždy, která se možná ani nestala.

Kristen Bell v rozhovoru pro Entertainment Weekly o výzvě zahrát si Annu uvedla: „Bylo to jako: Dělám si z toho legraci? Nebo to mám hrát úplně otevřeně a riskovat, že mi ten vtip unikne? Rachel Ramras mě držela na uzdě a v podstatě mi řekla: Snaž se dělat všechno co nejupřímněji, ale ujisti se, že se uvnitř směješ. Konečný výsledek vystihuje to nejlepší mizerné herectví, jakého jsem kdy chtěla ve své kariéře dosáhnout. Byla to docela zábava.“

Dále si v seriálu zahráli také Michael Ealy, Mary Holland, Shelley Hennig, Cameron Britton, Christina Anthony a Benjamin Levy Aguilar. Natáčení probíhalo především v Los Angeles.

Minisérie má osm epizod a na Netflixu si ji můžete pustit s dabingem či českými titulky 28. ledna.

Zdroj: newsweek

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.