Benedict Cumberbatch si zahraje v adaptaci thrilleru Alfreda Hitchcocka. Jeho postava bude kombinací Holmese a Bonda

Foto: BBC / Sherlock

Netflix se svými projekty čím dál tím častěji páruje velká herecká jména. Nyní se připravuje mini série The 39 Steps, ve které si hlavní roli zahraje Benedict Cumberbatch, známý například jako Doctor Strange nebo Sherlock Holmes.

Mini sérii bude režírovat Edward Berger nominovaný na Emmy, který s Cumberbatchem pracoval už na seriálu Patrick Melrose. Také režíruje nadcházející drama Netflixu z první světové války All Quite On the Western Front (Na západní frontě klid). Scénář k The 39 Steps má na starosti Mark L. Smith, který se proslavil scénářem k oscarovému filmu The Revenant (REVENANT Zmrtvýchvstání).

The 39 Steps od Netflixu bude nejnovější z mnoha adaptací klasického thrillerového románu skotského autora Johna Buchana z roku 1915, jenž byl v roce 1935 skvěle proměněn na filmovou klasiku Alfreda Hitchcocka. Později byly natočeny další filmy, a to v letech 1959, 1978 a 2008. V roce 2013 byl román také adaptován do podoby videohry skotským herním vývojářem The Story Mechanics.

Foto: Gaumont British Picture Corporation

Nová verze od Netflixu bude moderní aktualizací příběhu s událostmi odrážejícími naši dobu. Tedy podobně jako tomu je například u seriálu BBC Sherlock, v hlavní roli opět s Benedictem Cumberbatchem. Pochopitelně se v nové adaptaci změní i některá místa a názvy, aby odpovídaly současné době.

The 39 Steps je dle popisu Netflixu provokativní, akcí nabitý seriál konspiračních thrillerů. Obyčejný muž Richard Hannay (Benedict Cumberbatch) se stane nevědomky pěšákem v globálním spiknutí s cílem obnovit světový řád. Půjde o 39 kroků, které mají změnit svět, jaký známe. V cestě bude stát pouze Richard Hannay.

Richard je vlastenec, který upřednostňuje zájmy své země před svou vlastní bezpečností. Je odvážný a pod tlakem dokáže zachovat chladnou hlavu. Dokáže se stát jinou osobou pouze změnou přízvuku nebo pomocí přestrojení. Jeho postava je kombinací Sherlocka Holmese a Jamese Bonda. Takže pro Benedicta Cumberbatche naprosto ideální!

Mini série by se měla začít natáčet v květnu 2022 a premiéru bude mít pravděpodobně v roce 2023.

Foto: StudioCanal

Stručná synopse románu z roku 1915

Kanadský turista Richard Hannay se v Londýně setkává se špionem na volné noze Franklinem P. Scudderem, od kterého se dozví o spiknutí Němců, kteří chtějí zavraždit řeckého premiéra Constantina Karolidese během jeho nadcházející návštěvy Londýna. Následně Scudder Richarda požádá, aby ho ukryl ve svém bytě. O čtyři dny později musí Richard utéct. Když se vrátí domů, zjistí, že byl jeho byt vydrancován a najde tam Scudderovo tělo plné bodných ran. Richard se v tu chvíli stává ale hlavním podezřelým a tak musí utíkat nejen před policí, ale také před lidmi, kteří opravdu zabili Scuddera. Zároveň cítí svou povinnost zabránit atentátu na řeckého premiéra. The 39 Steps  je mysteriózní thriller s odleskem komedie a romance.

Zdroje: Netflix, Whats on Netflix, IMDB, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.