Archive 81: hororové drama, které si raději nepouštějte před spaním

Elisabeth Francová
Foto: Quantrell D. Colbert/Netflix

Hororový sci-fi seriál Archive 81 momentálně nabírá obrovskou popularitu. Ještě jste o něm neslyšeli? Pojďme si o něm povědět více. Před spaním si ho ale rozhodně nepouštějte!

Inspirováno populárním podcastem stejného jména, Archive 81 je příběhem mladého archiváře Dana Turnera (Mamoudou Athie), který pracuje na opravení a digitalizaci kolekce poškozených videokazet z roku 1994. Ty jsou plné nahrávek dokumentaristky Melody Pendras (Dina Shihabi), která v bytovém komplexu Visser vyšetřovala nebezpečný kult.

Dan cítí s Melody zvláštní spojení a má pocit, že jí může pomoci. Čím více sleduje kazety, tím více se stírají hranice mezi minulostí a přítomností, fantazií a realitou a je stále obtížnější je od sebe odlišit. Co se vlastně stalo a jak to dál bude s Danem? Uvidíte sami.

Jedním z producentů seriálu je i známý hororový režisér James Wan. Ten stojí za velmi úspěšnou sérií filmů V zajetí démonů (The Conjuring). Virální úspěch Archive 81 a ne zcela jasný konec naznačují možnost druhé série, na oficiální potvrzení si ale ještě musíme počkat. Zatím si můžete vychutnat 8 epizod s českými titulky i dabingem, právě teď na Netflixu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.