Svět Zaklínače se rozroste o další minisérii. Hlavní roli si zahraje Bond girl z roku 1997

Foto: Netflix

Druhá série úspěšného fantasy seriálu Netflixu skončila upoutávkou na prequel seriálu Zaklínač: Pokrevní pouto (The Witcher: Blood Origin), v hlavní roli s Michelle Yeoh. Tato novinka by se na Netflixu měla objevit ještě letos.

Druhá série fantasy dramatu Zaklínač s Henrym Cavillem vstoupila na Netflix těsně před Vánocemi, 17. prosince 2021. Diváci, pohledem přilepení k poslednímu na svých obrazovkách, se dočkali něčeho nečekaného. Po skončení titulků nepřišla ukázka scény, která by poutala na další sérii, ale upoutávka na spin-off Zaklínač: Pokrevní pouto.

Zaklínač je natočen na motivy knih polského autora Andrzeje Sapkowskeho. Jde o mutanta zaklínače, vědmága, jménem Geralt z Rivie, který chrání svou mladou svěřenkyni Ciri (Freya Allen) ve fantasy světě plném monster a kouzel.

Čtěte také: 10 zajímavostí o filmu K zemi hleď! Telefonní číslo na erotickou linku nebo nahota Meryl Streep

Foto: Susie Allnutt / Netflix

Po úspěchu první série tohoto seriálu Netflix oznámil řadu spin-offů. Mezi ně patří i výše zmíněná minisérie Zaklínač: Pokrevní pouto, v níž si hlavní roli zahraje populární čínská herečka, mistryně bojových umění a Bond girl z roku 1997, Michelle Yeoh. V dalších významných rolích uvidíme Laurence O’Fuaraina a Sophiu Brown.

Příběh se odehrává 1200 let před dobrodružstvím Geralta a Ciri. Oficiální synopse uvádí, že bude vyprávět příběh ztracený v čase o původu úplně prvního zaklínače a událostech, které vedly ke klíčovému „spojení sfér“, kdy se světy monster, lidí a elfů spojily do jednoho.

Také si přečtěte: Fikce versus realita ve filmu Dva papežové: František skutečně fandí fotbalu a Benedikt holduje Fantě

Trailer neodhaluje příliš mnoho. Představuje však elfku s mečem Scian (Michelle Yeoh), která se vydává na sebevražednou misi, na níž se snaží získat zpět posvátný meč odcizený jejímu lidu. Nikdo se nedokáže vyrovnat jejímu mistrovství v zacházení s touto zbraní, ani jejímu smutku a ztrátě.

Zaklínač: Pokrevní pouto je součástí snah streamovacího giganta vytvořit rozšířený vesmír Zaklínače. Dalším spin-offem je animovaný film s názvem Zaklínač: Vlčí sen  (The Witcher: Nightmare of the Wolf) vydaný na Netflixu v srpnu.

Mohlo by vás zajímat: Chtěli byste znát přesný čas své smrti? Nový hororový seriál Peklo slibuje krvavou podívanou plnou děsivých monster

Zdroje: Autorka článku, Netflix, Hindustan Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Stanislav Piroutek

    vědmág. tak to jsem se zasmál. autokorekt? Nebo autorka opravila něco co být opraveno nemělo? (Vědmák je "hanlivé" označení pro zaklínače, hlavně vesničanama. Vědmág je nesmysl. )