7 nejlepších jihokorejských seriálů na Netflixu, které vyšly v roce 2021

Eva Lenská
Foto: Netflix

Co se týče jihokorejských seriálů, Netflix se pořád zlepšuje a dodává svým divákům stále více kvalitních kousků. Podívejme se, jaká prvotřídní K-dramata naservíroval letos. Samozřejmě, že nebude chybět populární Hra na oliheň.

Vincenzo

Mafián Vincenzo Cassano přichází do Koreje, aby dal ničemům ochutnat jejich vlastní medicínu. S darebáky se nepáře a spolu s partou různorodých, místy pěkně pošahaných, obyvatel jednoho domu, bojuje proti korupci a zlu. Seriál divákovi nabídne skvělý mix akce, humoru, sounáležitosti i napětí. Vynikající herecké výkony předvedli především Song Joong Ki, Taecyeon a Jeon Yeo Bin. Na ČSFD si seriál vysloužil hodnocení 80 %.

Hra na oliheň (Squid Game)

Letos snad neexistuje jiný jihokorejský seriál, o kterém by se mluvilo a psalo víc. Hra na oliheň si získala i ty diváky, kteří se dříve asijské tvorbě vyhýbali. Seriál si vysloužil tři nominace na Zlaté glóby a režisér Hwang Dong Hyuk přiznal, že je připraven na druhou řadu. Herci, kteří ztvárnili hlavní hrdiny, jsou nyní v jednom kole a jednomu z nich se díky seriálu změnil život až v 77 letech. Kombinace na oko nevinných dětských her a ceny, která vás může stát život, zabrala! Na ČSFD je drama hodnoceno 82 %.

Dezertér (D.P)

Ačkoli jihokorejské seriály sledují více ženy, tento kousek můžeme směle nabídnout i mužům. Vojenský život není žádná selanka, o čemž by nováček Joon Ho mohl vyprávět. Když se dostane do týmu, který má chytat dezertéry, začne si uvědomovat, jak je pro nové brance život v armádě drsný. Vládne tu šikana a kruté tresty. Hlavní role se chopil skvělý Jung Hae In a doufejme, že si ji zopakuje, protože již byla potvrzena druhá řada. Snad nám lépe osvětlí konec té první. Na ČSFD si seriál vykoledoval 77 %.

Navillera

Navillera je seriál o tom, že nikdy není pozdě splnit si své sny. Vysloužilý sedmdesátiletý pošťák se chtěl vždycky věnovat baletu, ale podaří se mu to až na sklonku života. Jeho učitelem se tak trochu proti své vůli stane mladý nadaný tanečník. Postupem času se ale tihle dva sblíží a stanou se přáteli. Chemie mezi nimi je dokonalá a baletní čísla berou dech. Oba herci dělali pro své role vše, co mohli. Song Kang dokonce šest měsíců chodil na lekce baletu. Příběh je hřejivý a pohladí po duši. Nadšení diváci dali seriálu na ČSFD 82 %.

Práva (Law School)

Mezi nejlepší jihokorejské kousky letošního roku se řadí i jeden z právnického prostředí. Nabízí několik příběhů studentů právnické fakulty, jednu záhadnou vraždu a možného viníka. Děj plyne pomalejším tempem, což není na škodu, protože si tak člověk ještě lépe užije skvěle napsané charaktery. Kim Bum opět předvedl, že zahraje prakticky cokoli, a stejně vynikající byl i Kim Myung Min v roli profesora Yang Jong Hoona. Tento seriál si na ČSFD vysloužil 75 %.

Směr nebe (Move to Heaven)

Směr nebe je další jihokorejský seriál, který pohladí po duši, zároveň vás ale možná i rozpláče. Seriál vypráví o chlapci s Aspergerovým syndromem, který pracuje pro tátovu firmu nazvanou Směr nebe. Zaměstnanci této firmy vyklízí věci po zemřelých lidech. Jednoho dne zemře i chlapcův otec a on zůstává sám. V jeho životě se však objeví strýc, jenž byl nedávno propuštěn z vězení. Společně musí zachránit firmu a ještě si na sebe zvyknout. Kromě slz vám tento kousek přinese i útěchu a naději. Na ČSFD má hodnocení 82 %.

Městečko na pobřeží (Hometown Cha-Cha-Cha)

Opravdu kvalitních jihokorejských romantických seriálů zas tolik není, protože jich Korea ročně produkuje několik desítek. Přesto se mezi nimi čas od času najde skutečná perla a letos je tou perlou Městečko na pobřeží. Mladá zubařka přijíždí z velkého města na venkov, kde si otevře ordinaci. Potkává místního všeuměla, který si poradí opravdu se vším, včetně jejího srdce. Seriál nabízí pohled na život na jihokorejském venkově, krásu přírody, jemný humor a různorodé lidské charaktery. Hlavní hrdinka, ztvárněná herečkou Shin Min Ah, je opravdu okouzlující, a nejspíš i díky ní získal seriál na ČSFD 75%.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.