26 cen Emmy pro Netflix: Herec ze Hry na oliheň se zapsal do historie

Foto: Noh Juhan/Netflix

Netflix vstoupil do 74. výročního udílení cen s celkovým počtem 105 nominací. Po dvou ceremoniích Creative Arts minulý víkend a Primetime Emmy v pondělí večer si Netflix v roce 2022 oficiálně odnesl 26 cen.

Netflix získal letos 105 nominací a zaostal pouze za HBO a HBO Max se 140. Nakonec jich ve vítězství streamovací gigant proměnil celkem 26 cen. Cenu za nejlepšího herce v dramatickém seriálu si odnesl Lee Jung-jae za svou roli ve Hře na oliheň a stal se tak prvním asijským hercem, který cenu kdy získal. A také prvním, který ji získal za neanglicky mluvenou roli.

„Děkuji Televizní akademii, děkuji Netflixu a děkuji režisérovi za to, že realistické problémy, kterým všichni čelíme, tak kreativně ožívají na obrazovce se skvělým scénářem,“ řekl v angličtině i v korejštině poté, co převzal svou cenu.

Seriál také získal sošku za režii, kterou si odnesl Hwang Dong-hyeok . Z předávacího ceremoniálu si pak také ocenění odnesla Julia Garner za nejlepší vedlejší roli v dramatickém seriálu Ozark.

Oproti loňskému roku si Netflix pohoršil. Tehdy si totiž odnesl celkem 44 cen Emmy. Zaostává také za HBO a HBO Max, které skončily s celkovým počtem 38 trofejí. Celkem k letošním vítězstvím Netflixu přispělo 11 různých seriálů.

Zdroje: Variety, GoldDerby

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.