Herečka Millie Bobby Brown se zhroutila při natáčení Stranger Things. Zachránil ji seriálový kolega

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Seriál Stranger Things je proslulý nejen skvělými počítačovými efekty, příběhovou linkou nebo kostýmy. Velkému obdivu se těší také excelentní herecké výkony. Představitelé oblíbených postav se navíc nebojí občas improvizovat a nedržet se předepsaného scénáře. Zde je výběr těch nejlepších scén, které filmaři plánovali původně trochu jinak.

You’re my superhero

Poslední řada Stranger Things improvizovaných a ikonických momentů odhalila hned několik. Patří mezi ně i chvíle, kdy Mike konečně vyzná Eleven své city. Jeho představitel Finn Wolfhard k dlouhému monologu řekl, že svoji řeč hodně nacvičoval a že měl z natáčení menší obavy. Nakonec ale vše dobře dopadlo a tvůrci seriálu bratři Dufferovi mu dovolili přidat jakákoliv slova chce. A tak se do historie Netflixu zapsala věta: You’re my superhero!

Lucas volá o pomoc

Další moment, který všem fanouškům na konci čtvrté řady zlomil srdce, je smrt Max. Než ji totiž nazpátek na svět přivede Eleven, zažije Lucas obrovská muka, kdy svojí lásku svírá v náručí a volá na pomoc svojí mladší sestru Ericu.

Věta „Erica, help!“, kterou ze sebe herec Caleb McLaughlin při natáčení neplánovaně vypustil, všem divákům znovu a znovu nahání husí kůži. Všem ale také ukazuje, že milovaná parta bojující proti zlu z Upside Down, jsou ještě stále velmi zranitelné děti.

Vyčerpaná Eleven

Talentu herečky Millie Bobby Brown si nelze nepovšimnout. Už méně lidí si ale uvědomuje, kolik námahy a práce do role skutečně vkládá. Důkazem toho je například známá scéna z předešlé řady seriálu, kdy superhrdinka bojuje s Billym v převlékárně. Naprosto vyčerpaná poté padá do náruče svému klukovi.

Nejspíš podobně unavená byla i mladá umělkyně. Z intenzivních emocí, horka a opakování scény pořád a pořád dokola byla tak vysílená, že se s brekem položila na svého kolegu Finna Wolfharda. Naštěstí to filmaři dokázali zachytit na kameru a záběr se do finální podoby seriálu nakonec opravdu dostal. Každému pozornému divákovi nemohlo uniknout, jak se překvapený představitel Mikea na chvíli podívá bokem na režiséra. Jeho okamžitá reakce si ale zaslouží stejnou pochvalu, jakou si vysloužila právě Millie Bobby Brown.

Neposedná vajíčka

Finn Wolfhard není jediný, koho fanoušci viděli na chvíli „vypadnout z role“. V druhé řadě seriálu, když po probdělé noci snídá u jedno stolu Nancy, Jonathan a Murray, se herečka neplánovaně usměje.

Scéna, při které diváci cítí trapnost za Nancy a Jonathana, kteří spolu poprvé strávili noc a které z toho důvodu Murray pokouší, byla veskrze celá předem naplánovaná. Herci Brettu Gelmanovi (Murrayovi) ale omylem na konci záběru spadnou z vidličky míchaná vajíčka. Jeho reakce je k nezaplacení. Místo toho, aby se nechal rozhodit, pouze flirtovně dodal legendární „Oops.“, což dostalo do kolen herečku Natalii Dyer.

Foto: Netflix/Curtis Baker

Zásoba Eggos

Nejspíš nejvíc známý improvizovaný moment z celých Stranger Things přišel hned na začátku natáčení. Když se ještě malá a vystrašená El vydává „na lov“ jídla do supermarketu, naloží si do náručí nespočet krabic s wafflemi Eggos. Původní instrukce ale zněly jasně – vzít si jedno či dvě balení a rychle se vypařit. Millie Bobby Brown se ale rozhodla jinak a všichni fanoušci jsou jí za to dnes jistě vděční.

Zdroje: CBR, ČSFD, YouTube

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.