Netflix získal 105 nominací na ceny Emmy: Hra na oliheň se zapsala do historie

Foto: Noh Juhan | Netflix

Právě když si hráči Squid Game (Hry na oliheň) mysleli, že už jsou venku ze hry, ocitli se před další velkou výzvou: Emmy Awards. Dnes byly oznámeny nominace a korejský seriálový hit Hwanga Dong-hyuka jich získal 14, včetně nominace na Nejlepší dramatický seriál a hereckých nominací. Ty mají na kontě Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Jung Ho-yeon a Oh Young-soo.

Korejský seriál, který bude mít i druhou sérii, se zapsal do historie jako první neanglický drama seriál, které byl kdy nominován na Emmy Awards.

Squid Game není jediným seriálem Netflixu, který se může pyšnit nominacemi. Také Ozark a Stranger Things mají nominace v kategorii Nejlepší dramatický seriál. Oba seriály získaly celkově 13 nominací. Stranger Things mimochodem během své existence nashromáždil 51 nominací, zatímco Ozark jich získal 45.

Čtete také: Připravte se na 2. sérii Squid Game. Režisér prozradil, které postavy se vrátí do hry

Nominaci si vysloužil také seriál Neskutečná Anna (Inventing Anna) natočený podle skutečného příběhu. Byl nominován v kategorii Nejlepší minisérie a Julia Garner získala nominace za Nejlepší ženskou roli ve filmu nebo minisérii za Annu i Orazk. Margaret Qualley si zase vysloužila uznání za svou hlavní roli v seriálu Služka (Maid).

Také jsme psali: Čtvrtá řada Stranger Things je inspirovaná děsivým příběhem, který se skutečně stal

Poslední série kriminálního thrilleru Ozark se zalíbila i jinde. Laura Linney byla nominována na Nejlepší herečku v dramatickém seriálu a Jason Bateman na Nejlepšího herce v dramatickém seriálu a také získal nominaci v kategorii Nejlepší režie dramatického seriálu.

Jaké další nominace Netflix získal, jsme psali ZDE.

Zdroje: Netflix, Whats on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.