Netflix populárním seriálem naštval Ukrajince. Ministr mu dokonce poslal dopis s výtkou

Foto: Carole Bethuel / Netflix

Mnoho fanoušků, ale hlavně fanynek, se nemohlo dočkat 22. prosince, až se na Netflixu objeví další řada Emily v Paříži. Ta ale pobouřila ukrajinské publikum a ministra kultury. Vykresluje totiž Ukrajince jako zloděje.

Ukrajinský ministr kultury si podle BBC stěžoval Netflixu kvůli tomu, jak ztvárnil ve svém seriálu mladou Ukrajinku Petru, která společně s Emily navštěvovala kurzy francouzštiny. Podle něj je její vyobrazení urážlivé. Dokonce kvůli tomu společnosti poslal dopis.

„V Emily v Paříži máme karikaturu ukrajinské ženy, která je naprosto nepřijatelná,“ zlobil se Tkačenko na Telegramu. „Takhle se vidí Ukrajinci v zahraničí?“ dodal. Nespokojenost vyjádřili i někteří uživatelé sociálních sítí.

Foto: Stéphanie Branchu / Netflix

V jedné epizodě jde Emily s Petrou nakupovat a dívka, kterou hraje ukrajinská herečka Daria Panchenko, v obchodě s luxusním zbožím ukradne pár módních kousků a nabádá k tomu i hlavní postavu seriálu. Je také zobrazována jako chudá, ne příliš dobře oblečená, s výrazným přízvukem a bojí se deportace.

Našlo se ale i mnoho fanoušků, kteří se seriálu zastali. „Takže v seriálu mohou být různé negativní postavy, ale nesmí to být Ukrajinci?“ napsala na Facebook zase ukrajinská producentka Natalka Jakymovyčová

Foto: Stéphanie Branchu / Netflix

Zdroj: BBC

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.