Oslavenkyně Julianne Moore odmítá botox i plastiky. Na svůj věk ale vůbec nevypadá

Eva Lenská
Foto: Focus Features

Dnes slaví narozeniny americká herečka Julianne Moore, která na svých 61 let vůbec nevypadá. Máme tu pro vás několik zajímavostí, které se týkají jejího života i kariéry, a také seznam filmů, v nichž ji můžete vidět na Netflixu.

Julianne Moore se narodila 3. prosince 1960 ve Fayetteville v Severní Karolíně jako Julie Anne Smith. Má mladší sestru Valerii a mladšího bratra Petera. V roce 2003 se provdala za režiséra Barta Freundlicha, se kterým má syna Caleba a dceru Liv. Mezi její nejúspěšnější filmy patří Děcka jsou v pohodě, Daleko do nebe a Pořád jsem to já, za který dostala Oscara.

Na Netflixu můžete Julianne Moore vidět v těchto filmech:

  • Skrýš
  • Žena v okně
  • NON-STOP
  • Suburbicon: Temné předměstí
  • Sedmý syn
  • Big Lebowski
  • Ztracený svět: Jurský park
  • Hunger Games: Síla vzdoru 1. část
  • Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
  • Uprchlík
Foto: Sony Pictures Classics

Odmítá plastiky a botox

Julianne Moore vypadá pořád skvěle. Nejspíš za to mohou dobré geny, protože herečka odmítá botox a plastické operace. Tvrdí, že po botoxu člověk vypadá jako po operaci a žádnou ženu takový zákrok zázračně neomladí na 25 let. Rozhodně se nebojí stárnutí.

Čte všechny scénáře a píše knihy pro děti

Na rozdíl od mnoha hollywoodských hvězd, přečte každý scénář, který dostane. Kromě toho čte ráda knihy a podporuje gramotnost. Prohlásila, že jí čtení otevřelo svět a že schopnost číst a psát může měnit životy. Sama se také stala spisovatelkou. V roce 2007 vydala knihu Freckleface Strawberry (Pihovatá jahoda), která vypráví o dívce, která si přeje zbavit se svých pih, ale nakonec je přijme. Kniha je určená dětem, je z části autobiografická a má několik pokračování.

Trpí obsedantně-kompulzivní poruchou

Herečka trpí obsedantně-kompulzivní poruchou. Než měla děti, držela se denní rutiny, od které nikdy neupustila. Den začínala dvěma šálky kávy, z bytu vycházela každý den ve stejnou dobu a dokonce dodržovala stejnou trasu. Po narození dětí se mnohé změnilo, v tom shonu se tato rutina nedala dodržovat.

Foto: Black Bear Pictures

Se sportem u ní neuspějete

Ačkoli je skvělá herečka a má talent na psaní, v oblasti sportu ničím nevyniká. Nemá ráda míče, potápění, snowboarding, lyžování ani žádný jiný sport. Ve skutečnosti ji lyžování a snowboarding naprosto děsí. Na druhou stranu má ráda strašidelné filmy a nebojí se tmy ani pavouků.

Lepší později než nikdy

Začínala jako divadelní a televizní herečka, ale svou první filmovou roli dostala až ve 30 letech. Začínat s důležitými věcmi později než bývá zvykem, je pro ni běžné. Plavat se naučila až ve 26 letech, řídit auto ve 27 letech a první dítě měla v 37 letech.

Sexuální scény ve filmech považuje za nereálné

Julianne Moore tvrdí, že sex v reálném životě není nikdy takový, jak je zobrazován ve filmech. Jedním z filmových stereotypů, který nesnáší, je strhávání oblečení během vášnivé erotické scény. Kdyby jí někdo při sexu roztrhl šaty, zabila by ho.

Foto: Sony Pictures Classics

Časté stěhování jí pomohlo v herectví

Její otec pracoval u vojska, proto se celá rodina často stěhovala. Julianne tak žila v mnoha amerických státech. Jednou z výhod častého stěhování bylo, že se mohla na každém novém místě doslova proměnit. Podle toho, kde se nacházela, měnila své chování, což je schopnost, která jí zjevně dobře posloužila i v herecké kariéře.

Ukázala své slepé střevo

V roce 2015 se ocitla v nemocnici, kde musela podstoupit akutní operaci slepého střeva. Nejenže krátce poté propagovala svůj nejnovější film, ale pořídila si snímky odstraněného slepého střeva, aby ho mohla ukázat svým přátelům.

Zdroj: factinate

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.