Taliban zakázal jeho účes z Titanicu a má jméno po slavném malíři. Dnes slaví narozeniny Leonardo DiCaprio

Eva Lenská
Foto: Warner Bros

Dnes slaví 47. narozeniny charismatický herec, jenž se proslavil rolí Jacka v Titanicu, Leonardo DiCaprio. V jakých filmech ho můžeme vidět na Netflixu? Na to si ihned odpovíme a přidáme štědrou dávku zajímavostí.

Leonardo Wilhelm DiCaprio se narodil 11. listopadu 1974 v Los Angeles. Po předcích má gněmecké, ruské a italské geny. Patří mezi nejobsazovanější herce a v roce 2016 dostal Oscara za Nejlepší mužský herecký výkon ve filmu REVENANT Zmrtvýchvstání.

Na Netflixu ho můžete vidět v těchto filmech:

  • Vlk z Wall Street
  • REVENANT Zmrtvýchvstání
  • Chyť mě, když to dokážeš
  • Velký Gatsby

Kromě toho se na Netflixu již brzy dočkáme snímku K zemi hleď, ve kterém si s DiCapriem zahráli Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Meryl Streep a Timothée Chalamet.

Foto: Warner Bros. Pictures / Matt Hart

Jméno po slavném malíři

Když byla jeho matka těhotná, vydala se na výlet do Itálie a navštívila slavnou galerii Uffizi ve Florencii. Zrovna, když se dívala na obraz od Leonarda da Vinciho, tak ji malý Leo v břiše poprvé kopl. Proto se rozhodla, že mu dá jméno Leonardo.

Trpí obsedantně-kompulzivní poruchou

Obsedantně-kompulzivní porucha je časté duševní onemocnění, které umí být velmi stresující. Leo je jedním z mnoha vlivných lidí, kteří touto poruchou trpí. Herec uvedl, že má silné nutkání několikrát projít stejnými dveřmi a také šlapat na zbytky žvýkaček. Tato nemoc mu však pomohla přesvědčivě vykreslit fobiemi stíhaného Howarda Hughese ve filmu Letec.

Skvělý herec, ale mizerný zpěvák

Přestože má charisma a patří k nejlepším hercům, vůbec neumí zpívat. Zná své slabé stránky, a proto neprotestoval, když mu režisér Baz Luhrmann odmítl svěřit hlavní roli v muzikálu Moulin Rouge. Když slyšel jeho příšerný hlas, nahradil ho Ewanem McGregorem.

Foto: Paramount Pictures / Mary Cybulski

Kate mu pomohla překonat nervozitu z nahé scény

Když se s ním Kate Winslet poprvé setkala věděla, že se mu bude muset ukázat úplně nahá. Jelikož byl z toho také dost nervózní, rozhodla se prolomit ledy. Místo toho, aby se ptala na jeho záliby a lépe ho tak poznala, rozevřela župan a rychle se před ním odhalila. Oba herce to rozesmálo a i díky tomu měli na plátně úžasnou chemii. Dodnes jsou nejlepšími přáteli.

Nikdy nezkusil žádnou drogu

Přestože přiznal, že se s drogami setkával zhruba od svých tří nebo čtyř let, nikdy žádnou nevyzkoušel. Jeho výkon ve filmu Vlk z Wall Street mohl sice naznačovat, že má zkušenosti s užíváním kokainu, leč není tomu tak. Je jen dobrým a přesvědčivým hercem.

Oscara nedostal zadarmo

Oscara za film REVENANT Zmrtvýchvstání si musel vydřít. S tímto snímkem bylo spojeno mnoho útrap. Leo musel nosit rok a půl plnovous, snášet krutou zimu, bojovat s úpornou chřipkou a jako vegetarián sníst syrová bizoní játra. Také byl neustále podchlazený z toho, jak se brodil ledovou vodou a sněhem.

Foto: Warner Bros. Pictures / Matt Hart

Taliban zakázal jeho účes z filmu Titanic

Titanic z něj udělal celosvětovou hvězdu. Stal se vzorem mnoha mladých mužů a vzpurní teenageři v Afghánistánu zatoužili po stejném účesu jako měl Jack. Vláda však tento účes považovala za symbol souhlasu se západní kulturou, a tak byl rychle zakázán. Afghánští mladíci a holiči byli za tento módní střih dokonce vězněni!

Velký ochránce přírody

Od malička má rád zvířata a přírodu. Zajímá se o ekologii a létá komerčními lety místo soukromými. Věnoval miliony dolarů nesčetným ekologickým neziskovým organizacím. Dokonce se setkal se švédskou aktivistkou Gretou Thunberg a vyjádřil jí svou podporu. Také produkoval dokumentární film Je s námi konec? zaměřený na změny klimatu a ekologii.

Zdroj: thethings, ranker, thedesigninspiration

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.