Herec Penn Badgley má jméno po tenisovém míčku. Střední školu dokončil ve 13 letech

Foto: Beth Dubber/Netflix

Penn Badgley hraje jednu z nejznámějších seriálových postav na Netflixu. Roli Joe Goldberga z You (Ty) přitom původně vůbec nechtěl. Věděli jste, že se jmenuje jako tenisový míček? Další zajímavosti si přečtěte v našem článku.

Nadaný hudebník

Penn Badgley je zpěvákem skupiny MOTHXR. Původně ji založil s několika blízkými přáteli pro zábavu. Nakonec to ale dotáhli tak daleko, že vystupují po celém světě. Penn hraje také na kytaru, basu a klavír, což z něj dělá úplného hudebního maestra.

Foto: Beth Dubber/Netflix

Tajný vztah

Ačkoliv je od roku 2017 ženatý se zpěvačkou Domino Kirke, v minulosti chodil například s herečkou a modelkou Blake Lively, s kterou si zahrál v seriálu Super drbna. Podle časopisu Elle spolu tajně chodili téměř tři roky během natáčení.

Písničky pro přítelkyně

V roce 2013 v rozhovoru pro Elle prozradil, že napsal píseň téměř pro každou ženu, s kterou kdy byl. V době rozhovoru zrovna chodil s herečkou Zoe Kravitz. Jednou z jeho partnerek byla také Amber Heard.

Foto: Beth Dubber/Netflix

Musel si oholit hrudnk

Když Penn Badgley natáčel Super drbnu, byl nucen oholit si hrudník. Záviděl svému kolegovi Edu Weswickovi, který hrál Chucka, protože si mohl svůj porost nechat. „Závidím mu jeho chlupy na hrudi, protože já si je musel kvůli natáčení oholit,“ řekl v roce 2008 pro magazín People.

Jmenuje se po tenisovém míčku

Jméno Penn je docela jedinečné. Herec v rozhovoru pro magazín GQ prozradil, že jeho otec přišel se jménem poté, co držel v ruce tenisový míček s nápisem Penn. Penn je jednou z nejprodávanějších značek tenisových míčků v USA a Badgley je podle ní skutečně pojmenován.

Foto: Beth Dubber/Netflix

Nesnáší být slavný

Jakkoli se sláva a bohatství zdají přitažlivé, pro někoho mohou být spíše na obtíž. Penn Badgley je jedním z těch lidí, kteří nejsou rádi slavní. Podle US Magazine to popsal doslova jako „hrozné“. Vysvětlil, že je vděčný za všechny příležitosti, které kdy dostal. Ale být slavný je podle jeho slov jako „tančit na ostří žiletky“.

Nepoužívá dubléry

Penn se objevil v několika hvězdných filmech a televizních pořadech, včetně velmi temného a napínavého filmu z rok 2009 – Otčím. Krom toho, že předvádí skvělé herecké schopnosti, Penn také prozradil, že na place vše dělá sám bez dublérů. I když nevyskakuje z letadel na denní bázi, jako někteří jiní jeho herečtí kolegové, zažil několik pádů i bojových scén a všechny dělal sám.

Foto: Tyler Golden/Netflix

Miluje tequilu a mexické jídlo

Herec magazínu NY Daily News prozradil, že miluje dobré mexické jídlo a kvalitní tequilu. Takže když si chce užít trochu volna a relaxovat, je to přesně to, s čím ho nejspíš najdete.

Střední školu dokončil ve 13

Stejně jako mnoho postav, které hraje, je Penn velice inteligentní. Aby se mohl v mladém věku naplno věnovat herectví, ve 13 letech dokončil střední školu. Respektive, vyhnul se klasické docházce. „Maturoval jsem, když mi bylo 13 let,“ řekl pro New York Daily News. „Když jsem nepracoval, chodil jsem na kurzy komunitní vysoké školy, takže jsem šest měsíců pracoval a šest měsíců chodil do školy,“ vysvětluje. Později byl přijat na elitní Univerzitu Jižní Kalifornie, ale nakonec školu odložil, aby se mohl věnovat herecké kariéře.

Zdroje: Insider, Elle, People, GQ, US Magazine, NY Daily News, Cheat Sheet

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.